Δερύνεια: Πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι διαφωνούν με την ενοποίηση με Φρέναρος και Αχερίτου!

Τη διαφωνία τους εξέφρασαν πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι Δερύνειας σχετικά με την ενοποίηση του Δήμου τους με το Φρέναρος και την Αχερίτου, καθώς όπως αναφέρεουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν "το εν λόγω σενάριο αποτελεί ξεκάθαρα πισωγύρισμα και βλάπτει Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά τον Δήμο μας. Στερεί από τον Δερυνειώτη ευκαιρίες και πιθανά οφέλη που θα είχε εάν προωθείτο το σενάριο της δημιουργία ενός Ενιαίου Δήμου".Μάλιστα όπως τονίζουν "εάν περάσει το σενάριο που προωθείται, αποτελεί ταφόπλακα για τον Δήμο μας και για αυτό δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε παρά να φωνάξουμε σθεναρά και ελεύθερα πως ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ".

Αυτούσια η ανακοίνωση των πέντε Δημοτικών Συμβούλων:

"ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Θα θέλαμε δημόσια να εκφράσουμε την απαρέσκεια μας για την έκβαση της σημερινής 13.01.2021 συνεδρίας - τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία μοναδικό θέμα είχε την επικείμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα το σενάριο που αφέθηκε να διαρρεύσει από το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά την ενοποίηση του Δήμου μας με τις κοινότητες Φρενάρους και Αχερίτου. 


Οι 5 από τους 8 δημοτικούς σύμβουλους:
• Αννίτα Λίλλη
• Λούκας Πολυκάρπου
• Χρίστος Ττόφιας
• Νίκος Χαραλάμπους
• Αντρέας Γρηγορίου


εξέφρασαν έντονα τη διαφωνία τους σχετικά με το σενάριο που συζητείται και μοιράστηκαν με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ και τον Δήμαρχο τις ανησυχίες τους και προβληματισμούς τους σε περίπτωση που εν τέλει προχωρήσει με το συγκεκριμένο λανθασμένο τρόπο η μεταρρύθμιση για το Δήμο μας. 


Θεωρούμε μετά από ώριμη σκέψη πως το σενάριο αποτελεί ξεκάθαρα πισωγύρισμα και βλάπτει Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά τον Δήμο μας. Στερεί από τον Δερυνειώτη ευκαιρίες και πιθανά οφέλη που θα είχε εάν προωθείτο το σενάριο της δημιουργία ενός Ενιαίου Δήμου.


Θέλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να τονίσουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από το χέρι μας για να μπορέσει ο Δερυνειώτης και τα παιδιά του να έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται καλύτερες μέρες από αυτές που η εισβολή του 1974 επέφερε στον ημικατεχόμενο μας τόπο. Εάν περάσει το σενάριο που προωθείται, αποτελεί ταφόπλακα για τον Δήμο μας και για αυτό δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε παρά να φωνάξουμε σθεναρά και ελεύθερα πως ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. 


Εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε με ανάλυση των πιο πάνω σε κατοπινό στάδιο για να επεξηγήσουμε τους λόγους που έχουμε την συγκεκριμένη άποψη ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος ξεχωριστά.
Στο παρόν στάδιο μας ενώνει όλους η κοινή μας αγάπη για την Δερύνεια!"