Δερύνεια: To παράπονο πολίτη για τις λαικές αγορές

Το παράπονο του στην στήλη "Αναγνώστη έχεις τον λόγο" της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" εξέφρασε πολίτης, της επαρχίας Αμμοχώστου,σχετικά με τις λαικές αγορές που διοργανώνει ο Δήμος Δερύνειας κάθε Σάββατο.


Συγκεκριμένα αναφέρει:

Είμαι κάτοικος Δερύνειας και τακτικός επισκέπτης της λαϊκής αγοράς που διοργανώνει κάθε Σάββατο το Δημαρχείο μας. Επειδή τελευταία γίνεται συχνά λόγος για την παρουσία εμπόρων στις λαϊκές αγορές που διοργανώνονται στις ελεύθερες περιοχές του νησιού, νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω με τη στήλη και να αναφέρω ότι δεν είναι όλες οι λαϊκές αγορές το ίδιο. Στη δική μας λαϊκή, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν έμποροι, μόνο παραγωγοί. Πιστεύω ότι η δική μας τοπική Αρχή έβαλε από νωρίς το νερό στο αυλάκι, τους έκλεισε τις πόρτες και, έτσι, η λαϊκή μετατράπηκε σε σημείο απευθείας συναλλαγής των παραγωγών με τους καταναλωτές.

Μάριος Μ.

Η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Δερύνειας , ο οποίος και απάντησε περι του θέματος:

Ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, που απάντησε χθες σε τηλεφωνική μας κλήση ενώ ήταν στο εξωτερικό, ανέφερε ότι όντως στη δική τους λαϊκή δεν υπάρχουν έμποροι.
Με την τελευταία τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, όπως μας εξήγησε, επιτρέπεται να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στις λαϊκές έμποροι που ήταν σε αυτές πριν την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας. Η λαϊκή της Δερύνειας, όπως μας είπε στη συνέχεια, λειτούργησε μετά τη σχετική τροποποίηση και, έτσι, δεν έχει εμπόρους.
Ο δήμαρχος Δερύνειας, που είναι πολύ περήφανος για τη λαϊκή αγορά του Δημαρχείου του, πρόσθεσε επίσης ότι «δεν είναι όλες οι λαϊκές ίδιες» και ότι πρόθεση του Δήμου Δερύνειας είναι να την κρατήσει μακριά από τους εμπόρους.