Δερύνεια: Καταγγελία για μεθοδεύσεις στον Δήμο


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δερύνειας, Λούκας Πολυκάρπου και Νίκος Χαραλάμπους, προβαίνουν σε Δημόσια καταγγελία, αναφορικά με "μεθοδεύσεις"  όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, που "στόχο είχαν την απευθείας ανάθεση επικεφαλής-επιστάτη στον Δήμο Δερύνειας, χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία όπως αυτή ορίζεται από την Παγκύπρια Συλλογική Σύμβαση Εργατικού Προσωπικού Δήμων."

Αμφότεροι ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με κάποιον εργαζόμενο του Δήμου, ωστόσο σημειώνουν ότι όλοι οι εργάτες έχουν δικαίωμα στη διεκδίκηση της θέσης.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση που ανάρτησαν στο Facebook: 

"Δημόσια Καταγγελία για μεθοδεύσεις που στόχο είχαν την απευθείας ανάθεση ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ-ΕΠΙΣΤΑΤΗ στον Δήμο Δερύνειας μεταξύ Δημάρχου, μελών του δημοτικού συμβουλίου και συντεχνιακούς!!

Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι, Λούκας Πολυκάρπου και Νίκος Χαραλάμπους θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας σχετικά με το πιο πάνω θέμα.

Καταρχήν ξεκαθαρίζουμε απροκάλυπτα πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα επι προσωπικού με κανένα εργάτη ή και εργαζόμενο του Δήμου μας και ξέρουμε να αναγνωρίζουμε πολύ καλά το αξιόλογο έργο και προσφορά που ο καθένας επιτελεί καθημερινά.

Κατανοούμε την ανάγκη για την πλήρωση της θέσης ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ-ΕΠΙΣΤΑΤΗ μετά την πρόωρη αφυπηρέτηση του κ. Κυριακού Παναγιώτου.

Η διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί, ορίζεται ξεκάθαρα από την Παγκύπρια Συλλογική Σύμβαση Εργατικού Προσωπικού Δήμων, την οποία ο Δήμος μας έχει υπογράψει (επισυνάπτεται).

Η διαδικασία αγνοήθηκε παντελώς με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση μας και την προσωρινή αναστολή λήψη απόφασης.

Παραθέτουμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και απαιτούμε άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο να ακολουθηθεί η σωστή δημοκρατική διαδικασία ανάθεσης την οποία επισυνάπτουμε στο τέλος.

Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλοι οι εργάτες έχουν δικαίωμα στη διεκδίκηση της θέσης.

Γεγονότα:

Τρίτη 18/2 και η ώρα 9:15π.μ συγκαλέστηκε έκτακτη συνεδρία ΔΣ για το ίδιο βράδυ στις 18:45, με μοναδικό θέμα όπως είχε αναφερθεί στους Δημοτικούς Συμβούλους το Φεστιβάλ Φράουλας.

Με το πέρας της συζήτησης για τα περί του Φεστιβάλ ο Δήμαρχος ήγειρε το θέμα της ανάγκης για άμεση πρόσληψη ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ-ΕΠΙΣΤΑΤΗ χωρίς καμία πρωτύτερη ενημέρωση ότι το θέμα θα συζητηθεί αφού δεν βρισκόταν στην ημερήσια ατζέντα.

Ο Δήμαρχος κ. Άντρος Καραγιάννης παραβλέποντας την έννομη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής όπως διέπεται από την Συλλογική Σύμβαση, αποφάσισε να προτείνει στο Δ.Σ. συγκεκριμένο άτομο-εργάτη του Δήμου για πλήρωση της θέσης χωρίς να ενημερωθούν όλοι οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι εργάτες στον Δήμο.

Μετά από διαφωνία μελών του Δ.Σ. επιχειρήθηκε πλαγίως εξαναγκασμός για κατακύρωση της συμφωνίας για ομόφωνη καταψήφιση της απόφασης. Συγκεκριμένα, μετά από ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Λούκα Πολυκάρπου σχετικά με την νομιμότητα της διαδικασίας επιλογής και την έντονη ανησυχία περί παραβίασης των κανονισμών της Συλλογικής Σύμβασης
ο Δήμαρχος κ. Καραγιάννης απάντησε με το αφοπλιστικό «μου είπανε ότι μπορώ να το κάνω».

Η πράξη από μόνη της αποτελεί κατάχρηση εξουσίας και προσπάθεια καταδολίευσης. Νιώθουμε έντονα πως η διαδικασία και ο τρόπος που εκτειλήχθησαν τα γεγονότα, αποτελούν προϊόν πρωτύτερης υπόγειας συνεννόησης, ατόμων και συνόλων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Μετά από έντονο διάλογο και διαφωνία το πάρσιμο απόφασης για το εν λόγο θέμα, η απαίτηση εκ μέρους τους Δημάρχου για άμεση απόφαση ανεβλήθει μέχρι νεοτέρας.

Η απόφαση για δημοσιοποίηση του θέματος εκ μέρους μας είναι προϊόν ώριμης σκέψης εφόσον θεωρούμε πως δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο θα πάψουμε επιτέλους στον Δήμο μας να ανακαλύπτουμε παρόμοιες τακτικές και μεθοδεύσεις που μόνο ζημιογόνες είναι για την εικόνα του Δήμου μας και την πολιτική ακεραιότητα και αμεροληψία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διακυβεύσει το όνομα του Δήμου μας.

Απαίτηση μας είναι όπως το αρμόδιο όργανο και επιτροπή του Δήμου επαναφέρει το θέμα στη σωστή του βάση και η ακολουθία της έννομης διαδικασίας που προβλέπεται για την πλήρωση της εν λόγο θέσης.

Δημοτικοί Σύμβουλοι

Λούκας Πολυκάρπου
Νίκος Χαραλάμπους"