Δερύνεια: Η συγκλονιστική μαρτυρία ένοικου για την φονική πυρκαγιά-«Φωνάζαμε βοήθεια»


Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι ένοικοι του οίκου ευγηρίας στη Δερύνεια, σε δωμάτιο του οποίου ξέσπασε πυρκαγιά, έπειτα από την οποία έχασε τη ζωή του 66χρονος, περιέγραψε ένοικος του κτηρίου ο οποίος διέμενε στο διπλανό δωμάτιο με τη γυναίκα του.

Σύμφωνα με τον κ. Αντρέα Ελευθερίου, ο οποίος μίλησε στη μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», σε κάποια στιγμή, λίγο πριν κοιμηθεί, άκουσε φωνές και κρότους. Αμέσως βγήκε από το δωμάτιο του και είδε πως το διπλανό δωμάτιο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Ακολούθως με τη βοήθεια του προσωπικού του οίκου ευγηρίας, κατάφερε να βγάλει έξω τη γυναίκα του που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ενώ τόνισε πως το προσωπικό πέρασε από όλα τα δωμάτια και έβγαζε έξω, ένα ένα τους ηλικιωμένους.

«Μόλις έπεσα να κοιμηθώ άκουσα κρότους. Μυρίστηκα τη φωτιά και πετάχτηκα από το κρεβάτι. Είχα δίπλα τη γυναίκα μου που κοιμόταν. Της είχα έννοια να την πιάσω και να βγούμε έξω. Εγώ πρόσεχα τη γυναίκα μου γιατί είναι άρρωστη».


"Μετά από λίγο" , συνέχισε ο κ. Ελευθερίου, "ήρθε η Πυροσβεστική. Κρυώναμε και μας έδωσαν κουβέρτες" .

Την ίδια ώρα ο κ. Ελευθερίου έστειλε μήνυμα στην οικογένειά του και τα παιδιά του πως είναι καλά και να μην ανησυχούν.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας και είχε τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός 66χρονου, ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δωμάτιο ενοίκου στον ημιυπόγειο χώρο ενώ από τον καπνό επηρεάστηκαν όλα τα δωμάτια και ο χώρος υποδοχής του ημιυπόγειου χώρου.

Μετά από ερευνά εντός του κτηρίου ανευρέθηκε ένα άτομο το οποίο κατέληξε. Επίσης, 20 άτομα μεταφέρθηκαν μετά από εκκένωση του κτηρίου σε ανοικτό χώρο. Κάποια από τα άτομα έφεραν ελαφριά εγκαύματα αλλά κυρίως παρουσίαζαν αναπνευστικά προβλήματα.

 Τους παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.