Δερύνεια: Φωνάζουν για τις κεραίες οι δημότες!



Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των δημοτών στη Δερύνεια, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βλέπουν να...ξεφυτρώνουν συνεχώς κεραίες, χωρίς οι ιδιοκτήτες να έχουν πάρει πρώτα τις σχετικές άδειες και χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες μετρήσεις ακτινοβολίας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελίες που δέχθηκε από αναγνώστες η ιστοσελίδα μας, έχουν εγκατασταθεί το πρωί του Σαββάτου κεραίες από γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία φέρεται να ενήργησε αυθαίρετα, χωρίς να έχει πάρει τις απαραίτητες άδειες από το Δήμο.

Κάτι άνάλογο έχει γίνει και σε άλλες δύο περιπτώσεις από ιδιώτες. 

Οι δημότες φωνάζουν καθώς, όπως λένε, φοβούνται από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στους περίοικους.

Το neAmmochostos προχώρησε σε μια μίνι έρευνα στο διαδίκτυο για να δούμε αν υπάρχουν στοιχεία ότι οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας επιβαρύνουν την υγεία:

"Οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες».

Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα  και αύξηση του οξειδωτικού στρες.

"Στην ερώτηση αν υπάρχει αποδεδειγμένα πιθανός κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητα ναι. Στην πραγματικότητα είναι μάλλον απίθανο να είχε εγκριθεί ένα νέο φάρμακο αν υπήρχε αντίστοιχη αβεβαιότητα για την βλαπτικότητα του" Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός, Πανεπιστήμιο Warwick, 2 φορές υποψήφιος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής [xvii]

Τουλάχιστον 5 επιδημιολογικές έρευνες έχουν συνδέσει την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την σημαντική επιδείνωση της υγείας του γειτονικού πληθυσμού: 

  • στο Ισραήλ: 300% αύξηση των καρκίνων (900% για τις γυναίκες) σε απόσταση 350 μ.(Wolf )

  • στη Γερμανία: περισσότεροι καρκίνοι και γρηγορότερη εμφάνιση τους (8 χρόνια νωρίτερα) για αυτούς διέμεναν σε απόσταση 400 μ. από κεραίες κινητής τηλεφωνίας για 10 χρόνια

  • στην Ισπανία : αϋπνία, πονοκέφαλοι, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, διαταραχές όρασης και ακοής, ναυτία, ευερεθιστότητα, δερματικά καρδιοαγγειακά και κινητικά προβλήματα σε απόσταση 300 μ. (Santini)

  • στην Ολλανδία: αύξηση πονοκεφάλων, πόνου και ναυτίας

  • στην Ισπανία: σημαντικότερες επιδράσεις η κατάθλιψη, η κούραση, η αϋπνία, η δυσκολία συγκέντρωσης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα (Oberfeld)

  • Στη Βραζιλία: το 80% των θανάτων από καρκίνο στο Belo Horizonte καταγράφηκε σε απόσταση 500 μέτρων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας (Dode)"


Να πούμε, τέλος, ότι  Δήμος Δερύνειας έδρασε αστραπιαία και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη!