Δερύνεια: Αστυνομική έρευνα για το μνημείο των Ισαάκ και Σολωμού



Έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου στον οποίο τα μέλη της ομάδας μοτοσικλετιστών "Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού", έστησαν μνημείο για τους δύο ηρωομάρτυρες της σύγχρονης κυπριακής τραγωδίας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού διενεργούν οι αστυνομικές αρχές.

 Το μνημείο ανεγέρθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και σε αυτό τοποθετήθηκαν δύο λευκοί σταυροί με τα ονόματα των δύο ηρώων, καθώς και πέτρες στις οποίες αναγράφονται κατεχόμενοι Δήμοι και χωριά.

Στον χώρο φυτεύτηκαν επίσης τέσσερις ελιές και τέσσερις χαρουπιές, που ο αριθμός τους συμβολίζει τα 44 χρόνια συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής. Τότε τα μέλη της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού είχαν ανακοινώσει προς τον Τύπο ότι τα οκτώ κυπριακά δέντρα παραπέμπουν στο ποίημα «Ο Άδρωπος εν Τόπος» του Κώστα Μόντη και στον στίχο «Χρόνια σκλαβκιές ατελείωτες, τον πάτσον τζιαι τον κλώτσον τους, εμείς τζιαμαί, ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσον τους.»

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο alphanews.live ότι το Αρχηγείο Αστυνομίας με επιστολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου ζητά τον εντοπισμό και την λήψη κατάθεσης από τον ιδιοκτήτη του τεμαχίου γής στο οποίο ανεγέρθηκε το μνημείο, αναφορικά με το καθεστώς παραχώρησης του χώρου, εάν έδωσε ή όχι την συγκατάθεση του και εάν εξασφαλίστηκαν οι σχετικές άδειες από τις τοπικές, πολεοδομικές και άλλες αρμόδιες Αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελετή ανέγερσης του μνημείου και φύτευσης των δέντρων στον χώρο, το παρών έδωσαν ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, Σπύρος και η μητέρα Τάσου Ισαάκ, Τασούλα. 

Το μνημείο γειτνιάζει με το οδόφραγμα Δερύνειας, το οποίο διάνοιξε πρόσφατα 

Δείτε βίντεο από την τελετή τον Δεκέμβριο του 2018:


ΠΗΓΗ:alphanews.Live