ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Ξεσπά ο πατέρας της Χριστίνας-«Άφησαν τα παιδιά της να ζουν με τον δολοφόνο της»


Πηγή: reporter.com.cy


Η 12η Μαρτίου 2012, έμελλε να είναι η τελευταία ημέρα που η 30χρονη μητέρα θα έβλεπε τα τρία ανήλικα παιδιά της. Η Χριστίνα, βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της στο σπίτι της στη Δερύνεια και η ιατροδικαστής Ελένη Αντώνιου απέδωσε ως αιτία θανάτου της την  πυρκαγιά που ξέσπασε στο δωμάτιο της από το αναμμένο τσιγάρο που βρέθηκε.
 
Μια φωτιά που τελικά αποδείχθηκε συζυγοκτονία

 

Η οικογένεια της δεν πίστεψε ποτέ πως η αγαπημένη τους Χριστίνα έχασε την ζωή της έπειτα από την «ξαφνική» πυρκαγιά, αφήνοντας υπόνοιες πως ο εν διαστάσει σύζυγος της είχε πολλούς λόγους για να την σκοτώσει.
 
Η δικαίωση ήρθε δύο χρόνια αργότερα… Η οικογένεια αποφάσισε την εκταφή της σορού της και ξεκίνησαν διαδικασίες για νέα ιατροδικαστική εξέταση από Ελλαδίτη ιατροδικαστή. Το πόρισμά του: Δολοφονία συνεπεία ασφυξία λόγω πνιγμού.
 
Τα στοιχεία οδηγούν καταδεικνύουν ως  ηθικό αυτουργό του αποτρόπαιου εγκλήματος τον εν διαστάσει σύζυγος της, ο οποίος μετά από μια πολύκροτη δίκη με αποκαλύψεις και στοιχεία, καταδικάζεται σε 20ετη φυλάκιση. Λίγο αργότερα μεταφέρεται στις φυλακές του Κορυδαλλού για να εκτίσει εκεί την ποινή του. Ωστόσο δύο χρόνια μετά, ο 36χρονος Γιώργος Κυριακίδης θέτει τέρμα στη ζωή του.
 
«Θέλω δικαίωση. Εγκληματική η αμέλεια των αρχών»
 
Το 2014 με την αγωγή που ασκήθηκε εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, για όλες εκείνες τις παραλήψεις και όλα τα στοιχεία που κατείχε εξαρχής εναντίον του ανδρός της, ζητάει για δεύτερη φορά να δικαιωθεί.
 
Ο  χαροκαμένος πατέρας της Χριστίνας, κ. Χριστόφορος Καλαιτσίδου, μίλησε τον Οκτώβριο του 2017 στον REPORTER, για την αδικία που νιώθει η οικογένεια του, για τις ευθύνες που  βαραίνουν τις αρχές και την εγκληματική αμέλεια της αστυνομίας υποστηρίζοντας με σθένος πως γνώριζαν ότι η 30χρονη κινδύνευε από το σύζυγο της.
 
«Εδώ και χρόνια φωνάζω και κανείς δεν ακούει. Οι ευθύνες που βαραίνουν την Κυπριακή Δημοκρατία είναι αμέτρητες.  Δεν μας νοιάζει η αποζημίωση ούτε τα λεφτά. Μας νοιάζει η δικαίωση. Αν από την αρχή έδιναν σημασία στα  στοιχεία που είχαν εναντίον του δολοφόνου, το παιδί μου δεν θα ήταν νεκρό»,  έλεγε πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο κ . Χριστόφορος.
 
Αναφερόμενος στον συζυγοκτόνο της κόρης του ο κ. Χριστόφορος, ανέφερε ότι «αυτός ο άνθρωπος έκανε τραγικά πράγματα σε αυτή την οικογένεια και στην κόρη μου. Ήθελε χρήματα, τα οποία η κόρη μου δεν μπορούσε να του δώσει. Αυτός της είχε στείλει μήνυμα στο κινητό της δύο μέρες πριν τον θάνατο της ότι κάποιος από τους δύο πρέπει να πεθάνει. Υπάρχει μαρτυρία από φίλη της Χριστίνας ότι έλειπαν 200 ευρώ από το πορτοφόλι της. Όλα αυτά δεν ήταν αρκετά;».
 
«Επιτέλους πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τα στοιχεία που είχαν ενώπιων τους ήταν πολλά. Καταγγελίες στην αστυνομία, τις οποίες η ίδια αστυνομία την παρότρυνε να αποσύρει. Αυτό αποτελεί εγκληματική αμέλεια εις βάρος της.  Δεν έδωσαν βάση στα λεγόμενα της και την άφησαν να πεθάνει. Εκλιπαρούσε για βοήθεια… ».

 

Νέα αναβολή στην υπόθεση-«Δεν νομίζω ότι θα αντέξω»

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» η οικογένεια της Χριστίνας από το 2014 κίνησε αγωγή κατά του κράτους η οποία ακόμα εκκρεμεί και ορίστηκε για εκδίκαση τον Δεκέμβριο του 2019.

 

Πέρυσι, τον Οκτώβριο του 2017 ο ηλικιωμένος πατέρας της Χριστίνας επέστρεψε στην Κύπρο νομίζομένος ότι θα ξεκινήσει η εκδίκαση της αγωγής.
Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη και ο χαροκαμένος πατέρας επέστρεψε και φέτος αφού η δίκη είχε οριστεί για την περασμένη Πέμπτη.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ωστόσο, για ακόμα μια φορά δεν ξεκίνησε και ορίστηκε για τον Δεκέμβριο του 2019, πέντε χρόνια δηλαδή από την κατάθεση της αγωγής.
 
«Κρατιόμουν στη ζωή από την ελπίδα ότι ερχόταν η στιγμή που το κράτος θα βρισκόταν αντιμέτωπο με τις ευθύνες του και κυρίως για το γεγονός ότι για δύο χρόνια άφηνε τα παιδιά να ζουν με τον δολοφόνο της μητέρας τους, αλλά νιώθω πως δεν θ’ αντέξω άλλο. Έμεινα άφωνος όταν άκουσα αυτή τη φορά το δικαστήριο να λέει ότι τον Δεκέμβριο του 2019 θα εξεταστεί η αγωγή. Γιατί, παιδί μου, αυτό; Το καθυστερούν σκόπιμα για να πεθάνουμε; Γιατί μας κάνουν έτσι;» είπε στον «Πολίτη» ο πατέρας της Χριστίνας.