Δεντροφύτευση Λυκείου Παραλιμνίου στην Αγία Νάπα


Εκατό δέντρα και φυτά φύτευσαν κατά τη διάρκεια δεντροφύτευσης που έγινε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου σε περιοχή πλησίον της εισόδου της Αγίας Νάπας, οι 26 μαθητές/μαθήτριες και οι 4 εκπαιδευτικοί του Λυκείου Παραλιμνίου, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Walk the Global Walk» και τη συνεργασία του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Αγίας Νάπας.


Παρών στην δεντροφύτευση ήταν ο Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Αντώνης Χρίστου, ο οποίος στο καλωσόρισμά του, ευχαρίστησε τη συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Walk the Global Walk» κυρία Χριστίνα Κυπριανού, για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει σε συνεργασία με το Δήμο, αυτή τη δεντροφύτευση καθώς και τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στόχος του Δήμου πρόσθεσε, είναι η φύτευση 5,000 δέντρων, έτσι ώστε να αποκτήσει ο Δήμος σε διάφορες περιοχές του εστίες πρασίνου και να καταστεί μελλοντικά σε μία πράσινη πόλη. Ήδη ανέφερε «προγραμματίζουμε πολύ σύντομα, πάλι σε συνεργασία με το Λύκειο Παραλιμνίου την επόμενη δεντροφύτευση».

Στις δικές της δηλώσεις  η κυρία Χριστίνα Κυπριανού εξέφρασε στον Αντιδήμαρχο τις εγκάρδιες της ευχαριστίες, για τη πολύτιμη βοήθεια του Δήμου έτσι ώστε να καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί η δεντροφύτευση.  «Πάντοτε υπογράμμισε προσδοκούμε στη συνεργασία με το Δήμο Αγίας Νάπας γιατί πάντα βρίσκουμε ένθερμη υποστήριξη.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα  η κυρία Κυπριανού δήλωσε ότι  έχει ως στόχο την ενεργοποίηση των μαθητών ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες ιδιαίτερα για την  κλιματική αλλαγή που είναι ο φετινός στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος, να προβληματιστούν τόσο για την κλιματική αλλαγή όσο και για τη μείωση του Διοξείδιο του Άνθρακα, φυτεύοντας δέντρα.