Δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες ο Παλαιστίνιος για την ενέδρα στον Ροδοθέου

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, ο 26χρονος Ελληνοκύπριος και ο 37χρονος Παλαιστίνιος, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.

 

Η σημερινή διαδικασία διεξήχθη υπό τον κλοιό ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ ήταν είχαν περικυκλωμένο τον 26χρονο, που είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας.   

 

Η σημερινή διαδικασία ήταν ορισμένη για να ακουστούν τα γεγονότα και να αγορεύσει για μετριασμό της ποινής του 26χρονου που παραδέχθηκε ενοχή στην μοναδική κατηγορία που αντιμετωπίζει. Ωστόσο, ζήτηση νομική αρωγή και έτσι η διαδικασία για σήμερα αναβλήθηκε μέχρι να οριστεί δικηγόρος.

 

Ο 26χρονος κατηγορείται ότι στις 27 Νοεμβρίου 2018 στη Λευκωσία, ενώ γνώριζε ότι δύο πρόσωπα ήταν ένοχα κακουργήματος, δηλαδή απόπειρας φόνου, τους παρείχε βοήθεια με σκοπό να τους παράσχει τη δυνατότητα να διαφύγουν τη τιμωρία.

 

Από την άλλη, απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 37χρονο Παλαιστίνιο, αφού κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο δικηγόρος του ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό, προτού ο πελάτης του απαντήσει. Ο 37χρονος απάντησε μη παραδοχή και στις τέσσερις κατηγορίες.

 

Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως ο 37χρονος παραμείνει υπό κράτηση, αφού ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει και άλλη ποινική υπόθεση και υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του.
 
Επίσης, η Κατηγορούσα Αρχή αναφέρθηκε σε τηλεφώνημα του κατηγορούμενου με τον 26χρονο μάρτυρα για να απόκρυψη της μοτοσικλέτας, καθώς και σε γενετικό υλικό που βρέθηκε στην μοτοσικλέτα, ενώ υπέδειξε καταθέσεις του ότι «έλεγε ψέματα» ότι τυχαία περνούσε από το σημείο.
 
Το Δικαστήριο διέταξε όπως παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές, αφού δεν έφερε ένσταση ο δικηγόρος του.
 

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία ορίστηκε στις 4 Φεβρουαρίου.


Πηγή reporter