Δεν κολλάμε τον ιό σε μαγαζιά και κολλάμε σε σπίτια; Η απάντηση δρ.Καραγιάννη


Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ένα 24ωρο μετά την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για το επόμενο 10μερο.

Αφού εξήγησε τη φιλοσοφία των νέων μέτρων απάντησε και στο ερώτημα που απασχολεί σχεδόν όλο τον κόσμο: γιατί δεν επιβάλαμε lockdown τον Νοέμβριο και αν σήμερα η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση.

Ο δρ.Καραγιάννης τόνισε ότι αν δεν γινόταν η παρέμβαση με τα τοπικά lockdown τον Νοέμβριο θα είχαμε αυξημένα κρούσματα και επιπλέον θα βρισκόμασταν σε καθολικό lockdown τώρα. Σημείωσε ότι τα κρούσματα των τελευταίων ημερών είναι αυξημένα ναι αλλά τα νούμερα είναι κάπως «διογκωμένα» λόγω των αργιών. Ελέγθηκαν μαζεμένα δείγματα από τις προηγούμενες μέρες και υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω αργιών και το ίδιο θα έχουμε και τις επόμενες μέρες λόγω της Πρωτοχρονιάς.

Ο δρ.Καραγιάννης απάντησε και στην ερώτηση που πάλι απασχολεί πολλούς και αφορά την επιβολή μέτρων μέσα στα σπίτια και όχι σε μαγαζιά.

Ο δρ.Καραγιάννης είπε ότι μέσα στα σπίτια κανείς δεν φοράει μάσκα, μιλά ο ένας με τον άλλον σε πολύ κοντινή απόσταση και δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα. Σε αντίθεση με τα σπίτια εξήγησε στα μαγαζιά είσαι υποχρεωμένος να φοράς μάσκα που δεν ξέρουμε αν φοριέται σωστά φυσικά, συμπλήρωσε ο δρ.Καραγιάννης. επιπλέον στα μαγαζιά υπάρχει αντισηψία ενώ στα σπίτια είπε περιγραφικά δεν τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα.

Ολόκληρη η παρέμβαση, στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή: sigmalive