Δέκα χρόνια από την εξαφάνιση 35χρονης- Το τελευταίο sms από Κύπρο



Δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση της 35χρονης Claudia Lawrence, η μητέρα της, μιλώντας στο Sky News, εξέφρασε την ελπίδα ότι η οικογένειά της θα πάρει μια απάντηση.

 

Μιλώντας στο Sky News, η μητέρα της επεσήμανε ότι με τη νέα της συνέντευξη, με αφορμή την επέτειο δέκα χρόνων από την εξαφάνιση της Claudia, θα μπορούσε να αναπτερώσει το ενδιαφέρον για την υπόθεση και αυξάνει τις πιθανότητες να πάρει μια απάντηση «αργά ή γρήγορα».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Έχω αυτό το αίσθημα εδώ και δύο τρεις βδομάδες. Ένιωθα πολύ καταβεβλημένη με την επέτειο να πλησιάζει, όμως ξαφνικά έχω αυτό το αίσθημα ότι θα έρθουν απαντήσεις γι’ αυτή την υπόθεση».

Την τελευταία δεκαετία, εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί ή έχουν ανακριθεί σε σχέση με την υπόθεση εξαφάνισης της Claudia, αλλά δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπόπτους.

Η αστυνομία του Yorkshire πιστεύει ότι η Claudia έχει δολοφονηθεί, παρόλο που το σώμα της δεν έχει εντοπιστεί. Εντούτοις, οι Αρχές έχουν εκφράσει την αποφασιστικότητά τους να λύσουν αυτή την υπόθεση, ενώ 10 χρόνια μετά οι έρευνες συνεχίζονται.

Η εμπλοκή της Κύπρου

Η τελευταία φορά που θεάθηκε ζωντανή ήταν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, καθώς έφυγε από το σπίτι της για να πάει στη δουλειά της στο Πανεπιστήμιο του York στις 15:00 το απόγευμα της 18ης Μαρτίου του 2009.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στο σπίτι της στο Melrosegate, ενώ το απόγευμα η 35χρονη μίλησε στους γονείς της τηλεφωνικώς και έκανε σχέδια με τη μητέρα της για το πώς θα περάσουν τη μέρα.

Στις 20:23, η Claudia έστειλε sms σε ένα φίλο της. Το τελευταίο μήνυμα που πήρε ήταν από έναν μπάρμαν στην Κύπρο στις 21:12 το βράδυ. Σε αυτό το μήνυμα δεν απάντησε ποτέ. 

Η 35χρονη, η οποία θα πήγαινε με τα πόδια στη δουλειά γιατί είχε αφήσει το όχημά της στον μηχανικό, δεν εμφανίστηκε ποτέ για την πρωινή της βάρδια και δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο στις 20 Μαρτίου από τον πατέρα της. 

Το διαβατήριό της και οι πιστωτικές της κάρτες εντοπίστηκαν στο σπίτι της. Το κινητό τηλέφωνο και το σακίδιό της δεν βρέθηκαν ποτέ. Το πιο παράξενο όμως αντικείμενο που δεν βρέθηκε ποτέ στο σπίτι της, ήταν το σίδερο μαλλιών της.


ΠΗΓΗ:sigmalive