Δέκα τα νεά κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο


Στα δέκα είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας, από σύνολο 3,202 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

-Από 205 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα. Το ένα άτομο είναι επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 17/8, το  δεύτερο άτομο, είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον του πρώτου ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας που ανακοινώθηκε στις 18/8 και έχει συμπτώματα.

Τα άλλα 3 άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 18/8.

-Από 1,549 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Πρόκειται για Τσέχα, που ήρθε μέσω Βιέννης στις 19/8 και εντοπίστηκε θετική από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στην πτήση της, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Eden. Το δεύτερο άτομο, είναι Κύπριος που έφτασε από το Παρίσι στις 19/8 και έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο.

-Από 633 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

Το ένα άτομο, είναι ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Άχνας, που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από την ΚΟΠ. Το εν λόγω πρόσωπο, είναι επαφή του άλλου ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας που ανακοινώθηκε στις 18/8. Το τεστ έγινε ιδιωτικά από το σωματείο για όλους τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό.

Το δεύτερο άτομο, είχε συμπτώματα στις 19/8 και έκανε το τεστ ιδιωτικά, ενώ το τρίτο άτομο είναι ο ασθενής του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου που ανακοινώθηκε το πρωί από το ΟΚΤΚ.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 83 εργαστηριακές εξετάσεις,

-Από δείγματα που διεκπεραιώθηκαν από το πρόγραμμα ελέγχου δομών μεταναστών, ολοκληρώθηκαν 10 εργαστηριακές διαγνώσεις,

-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 623 εργαστηριακές διαγνώσεις,

-Από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τον έλεγχο του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους των Δικαστηρίων, είχαμε αποτέλεσμα για 1 δείγμα, και

-Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 98 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,395.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε θάλαμο ένας ασθενής COVID-19, ενώ ένας ασθενής παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.