Χάσικος: Καλείται ο Δημότης της επ. Αμμοχώστου να πληρώνει φοβερά ψηλά τέλη για τα σκύβαλα

xytyagianapaΟι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για κωλυσιεργία είναι η προηγούμενη κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη, με την οποία κάνει λόγο για κωλυσιεργία της παρούσας κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης των Στερεών Οικιακών Αποβλήτων.

«Εμείς αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας τους τελευταίους έξι μήνες. Πέρα από το ότι αναλώθηκε πολύς χρόνος, τουλάχιστον οι πρώτοι μήνες, στο πως αυτή η χώρα δεν θα πτωχεύσει, ασχοληθήκαμε από την πρώτη ημέρα με το θέμα της διαχείρισης των σκυβάλων», είπε.

«Άρα δεν μπορεί να λέει η προηγούμενη κυβέρνηση που είχε χρόνια μπροστά της να διαχειριστεί αυτό το θέμα ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει αργήσει κατά έξι μήνες. Δεν το αντιλαμβάνομαι. Δεν ήταν υποχρέωση της παρούσας κυβέρνησης να δει ξανά αυτή τη διαδικασία; Δεν ήταν υποχρέωση μας να μιλήσουμε ξανά στα πλαίσια του διαλόγου με τις κοινότητες και τους Δήμους;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Χάσικος διερωτήθηκε επίσης, εάν «δεν έπρεπε εμείς να ξαναδούμε το θέμα, ούτως ώστε να αποφύγουμε την παγίδα ή το πάθημα της προηγούμενης κυβέρνησης, που καλείται σήμερα ο δημότης της Λάρνακας ή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου να πληρώνει φοβερά ψηλά τέλη, διότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ένα κάκιστο συμβόλαιο με τον προηγούμενο εργολάβο;».

Όπως πρόσθεσε «είναι αστείο να λέμε ότι έχει αργήσει η κυβέρνηση», σημειώνοντας πως «αυτό είναι λαϊκισμός».

Ερωτηθείς για πόρισμα του συμβολαίου για το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στη Κόσιη, ο κ. Χάσικος είπε πως δεν το έχει πάρει ακόμα στα χέρια του, αλλά πρόσθεσε υπάρχει όντως το πόρισμα και εντός των επόμενων δύο - τριών ημερών θα το έχει και η Βουλή, αλλά και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

«Δεν νομίζω», ανέφερε, «ότι δεν ήταν υποχρέωση να ξαναδούμε την όλη διαδικασία, που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, ιδιαίτερα λόγω του παθήματος του συμβολαίου με την Κόσιη, που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτά τα λάθη δεν θα επαναληφθούν».

Πρόσθεσε ότι «σκάνδαλα αυτή της μορφής και αυτού του μεγέθους, τα οποία πληρώνει στο τέλος της ημέρας ο δημότης πρέπει να αποφεύγονται».

Σημείωσε ακόμα πως δουλειά της παρούσας κυβέρνησης ήταν να κάνει μια σύμβαση, η προκήρυξη να είναι μέσα στα πλαίσια που επιβάλλει ο νόμος και η διαφάνεια, έτσι ώστε να γλιτώνει ο πολίτης από αυτά που πληρώνει υπό μορφή τελών.