Βροχές, καταιγίδες και έρχεται και χαλάζι αλλά… όχι παντού


Φθινοπώριασε και άρχισε και φαίνεται και στον καιρό. Στο «μενού» βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία – Στα ίδια επίπεδα και το ερχόμενο τριήμερο αλλά… υπόσχεται και χαλάζι – Αναλυτικά οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι, αρχικά, κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, για να καταστεί σταδιακά, κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά, λίγο ταραγμένη και από το μεσημέρι και μετά, γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη ενώ στα στα δυτικά και τοπικά στα νότια παράλια θα είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικά αναμένεται αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Και το χαλάζι στο «μενού»

Το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν, μετά το μεσημέρι, τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα που είναι κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.