«The Broad South China Sea» στο 34 Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά έκθεση πολιτιστικής κληρονομιάς, με συμμετοχή του διάσημου καλλιτεχνικού σχήματος Guangzhou Opera House Art Troupes’ Visit to Eurasia»  από την πόλη Guangzhou της Κίνας.

κ2

Η έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου «Nanyue Palace» της πόλης,  Guangzhou με τίτλο «The Broad China Sea», άνοιξε τις πύλες της για το κοινό από τις 6 έως τις 30 Σεπτέμβριου 2018 στο Αρχαιολογικό Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» της Αγία Νάπας.


Στόχος της έκθεσης και της μουσικής παράστασης είναι η προώθηση του Κινεζικού Πολιτισμού, της τουριστικής και της επιχειρηματικής ανάπτυξης, αλλά και της εδραίωσης μιας μακροχρόνιας συνεργασίας των δυο πόλεων στην βάση του μνημονίου συνεργασίας, που ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας και ο Δήμαρχος Guangzhou υπέγραψαν τον περασμένο Απρίλιο στην Guangzhou.


κ3Camera Icon  

+8

κ4

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας με τον ομόλογο του Δήμαρχο της Guangzhou κατά την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης και πολιτιιστκής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο δήμους τον περασμένο Μάρτιο στην Κίνα


Τα εγκαίνια του Διεθνούς φεστιβάλ θα τελέσει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:30μ.μ,  στο Μουσείο "Θάλασσα" στην Αγία Νάπα. Στα εγκαίνια θα παραστεί επίσημη αντιπροσωπεία από την Κίνα, που εκπροσωπεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Guangzhou, καθώς και επίσημοι από την Κύπρο.

Στα πλαισια του Διεθνούς φεστιβάλ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος, ανακηρύσσει την 27η Σεπτεμβρίου ημέρα Κυπριοκινεζικής συνεργασίας και ειδικά με την Πόλη Αγίας Νάπας. Την ίδια μέρα στις18:30 στο Μουσείο Θάλασσα, ο Δήμαρχος εγκαινιάζει την έναρξη των Κινεζοκυπριακών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στα εγκαίνια θα παραστεί επίσημη αντιπροσωπεία από την Κίνα, που εκπροσωπεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Guangzhou, καθώς και επίσημοι από την Κύπρο


Τέλος, στις 27 Σεπτέμβριου 2018 και πριν από τις επίσημες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα προηγηθεί στην Κεντρική Πλατεία του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα», εκδήλωση, η οποία θα παρουσιάζει τον τρόπο σερβιρίσματος του παραδοσιακού Κινέζικου τσαγιού, χορευτική παράσταση «Η Κύπρος της παράδοσης» από το Χορευτικό ΄Όμιλο Αγίας Νάπας, παράσταση από Κινέζους Καλλιτέχνες οι οποίοι θα παρουσιάσουν επίδειξη με παραδοσιακά όργανα με τίτλο «Εxtolling Good Times with Singing and Dancing», το «Puppet Show, «Long Silk Dance», την Κοντονέζικη ΄Οπερα «BailongGuan» καθώς και την αναπαράσταση του Κυπριακού Γάμου «Σήμερα λάμπει ο Ουρανός», από το Μουσικό Σχήμα και το Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Δερύνειας, «Δρυμιό».

Η έκθεση
Η έκθεση πολύτιμων αντικειμένων, αρχαίων εγγράφων και φωτογραφίας θα σας ταξιδέψει στην ιστορία και την φιλοσοφία της Κίνας αλλά και στον τρόπο που προώθησαν εκτός Ασίας την πολιτιστική, οικονομική και εμπορική της κουλτούρας.

Αυτό επετεύχθη μέσω του διάσημου «δρόμου του μεταξιού»  (One Belt and One Road) προς τρεις κατευθύνσεις. Η μια κατεύθυνση ήταν από την κεντρική Ασία προς Ρωσία και Ευρώπη, η δεύτερη μέσω της κεντρικής και δυτικής Ασίας προς τον Περσικό κόλπο και τη Μεσόγειο και η τρίτη από την Κίνα προς τη νοτιοανατολική Ασία, τη Νότια Ασία και τον Ινδικό Ωκεανό.  


Ο "Δρόμος  του Μεταξιού" στον 21ο αιώνα, επικεντρώνεται και ναυτικά σε δύο κατευθύνσεις. Η μια εκτείνετε από τα παράκτια λιμάνια της Κίνας κατά μήκος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας προς τον Ινδικό Ωκεανό και Ευρώπη, και η δεύτερη από τα παράκτια λιμάνια της Κίνας κατά μήκος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας προς τον Νότιο Ειρηνικό.

Μερικά μόνο από τα πολύτιμα εκθέματα αρχαίων εγγράφων και φωτογραφίας που παρουσιάζονται στην έκθεση: 


ε1Camera Icon  

+8

ε2Camera Icon  

+8

ε3Camera Icon  


ε4

 
Η έκθεση χωρίζεται σε τρεις ενότητες:

  1. Ίδρυση του Nanyue Kingdom – Ανοίγματος Λιμανιού και έναρξη του εμπορίου,
  2. Η επιχειρηματικότητα της διακυβέρνησης των Τang – συναντώντας τα μεγάλα καράβια
  3. Ιστιοπλοΐα και άνθηση για χίλια χρόνια

 

 

Organizer: Municipality of Ayia Napa – International Tourism

             & Culture Festival @ China – Cyprus 

Co-organizer:  C.G.A Cyprus Guangdong Association of Commerce

Grand Sponsor: KYTV  -  JIM CHANG GLOBAL CORPORATION GROUP LTD

Production Implementation: INCEPTIAL