Βρίσκουν την άκρη για την απόπειρα κατά του Ροδοθέου

Την άκρη του νήματος φαίνεται να βρίσκει η Αστυνομία όσον αφορά στην απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου, όπου εκτός από ύποπτα πρόσωπα γνωρίζει ποιοι επέβαιναν στο λευκό σκούτερ και ποιοι πιθανόν να κρύβονται πίσω από αυτό. 

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι προέκυψε μαρτυρία από πρόσωπο - κλειδί που περιγράφει τι ακριβώς έγινε και πώς σχεδιάστηκε το έγκλημα, ενώ η Αστυνομία γνωρίζει ποιοι επέβαιναν στο σκούτερ που ακολουθούσε το όχημα του Ροδοθέου, όπου ο ένας των δύο επιβατών άνοιξε πυρ εναντίον του με πιστόλι χωρίς να τον τραυματίσουν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα πρόσωπο ενδέχεται να βγει μάρτυρας κατηγορίας σε μελλοντική υπόθεση που θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όλα αυτά μελετούνται ενώ αναμένονται περί το τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα από γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στη μοτοσυκλέτα και το κράνος. 

Ωστόσο, DNA που εντοπίστηκε στο κράνος το οποίο βρισκόταν εντός του σκούτερ, φαίνεται να συνδέεται με τον έναν από τους τρεις υπόπτους που τελούν υπό κράτηση για την απόπειρα φόνου. Αυτό δεν λέει και πολλά αφού έχει ήδη ισχυριστεί ότι οδηγούσε το σκούτερ. Πάντως αναμένεται ότι αύριο Πέμπτη οι τρεις θα οδηγηθούν εκ νέου στο δικαστήριο για να ζητηθεί η ανανέωση κράτησής τους, ενόψει των νέων στοιχείων που έχουν προκύψει, αλλά και του ανακριτικού έργου που υπολείπεται.

Η Αστυνομία αναμένει και την επιστροφή από την Αυστραλία του ιδιοκτήτη του σκούτερ ώστε να δώσει κατάθεση για τις συνθήκες μετακίνησής του από πολυκατοικία στην περιοχή Αγίου Αντωνίου, με σκοπό να μεταφερθεί σε μηχανικό. Ταυτόχρονα εξακολουθούν να καταζητούνται για την απόπειρα φόνου ο 39χρονος Σλοβάκος Dydi Rudolf και ο 40χρονος Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως Σήφης, για την υπόθεση. Η Αστυνομία εκτιμά ότι και οι δύο κρύβονται και θα αναμένουν τη συμπλήρωση των ερευνών και καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο και στη συνέχεια να εμφανιστούν.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις του και έχει λάβει αρκετές καταθέσεις γύρω από την υπόθεση, ενώ σε μια άλλη εξέλιξη, ενώ αναζητήθηκε η σύζυγος ενός προσώπου για κατάθεση, διαπιστώθηκε ότι αυτή εξαφανίστηκε, πιθανόν σε μια προσπάθεια να μην αναφέρει πράγματα που γνωρίζει. 

Οι ανακριτές είναι ίσως από τις λίγες φορές που αμέσως μετά από ένα έγκλημα έχουν καταφέρει να συλλέξουν αρκετές μαρτυρίες και να γνωρίζουν υπόπτους που ενδεχομένως να φτάσουν μέχρι και το δικαστήριο.

Πηγή: philenews.com