Βρετανικό δικ/ριο στέλνει παιδόφιλο στην Κύπρο-Τα sms της ντροπής



Στην Κύπρο, με εντολή Δικαστηρίου, επιστρέφει νεαρός Βρετανός 22 ετών, ο οποίος κατηγορήθηκε από Δικαστήριο της Βρετανίας για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανηλίκου.

Ο Αλεξάντερ Στάφορντ συνομίλησε με ένα 15χρονο αγόρι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό πίστευε, τουλάχιστον, αφού σύμφωνα με βρετανικά Μέσα, το προφίλ ήταν ψεύτικο και διαχειριστές του ήταν συγκεκριμένη ομάδα η οποία αναλαμβάνει την προστασία ανηλίκων από τέτοιες επιθέσεις στα social media.

Ο 22χρονος είχε διευθετήσει συνάντηση σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος με τον 15χρονο. Το Δικαστήριο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σε μια συνομιλία μόλις 3 ωρών ήθελε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον 15χρονο.

Στο πάρκινγκ όπου κατέφθασε, τον περίμενε η ομάδα που αναφέρθηκε πιο πάνω, η οποία μάλιστα τον βιντεοσκόπησε, με σκοπό να αποστείλει τεκμήρια στην Αστυνομία.

Ο νεαρός είχε ήδη ζητήσει βοήθεια για τα προβλήματά του, ενώ παράλληλα ομολόγησε ενοχή για την προσπάθειά του να συναντήσει τον 15χρονο προκειμένου να έρθουν σε σεξουαλική επαφή. Το Δικαστήριο τον στέλνει στην Κύπρο, όπου είναι η οικογένειά του, προκειμένου να βρει τη βοήθεια που χρειάζεται.

Ο δικαστής, στην απόφασή του, είπε: «Κάνω ό,τι καλύτερο για το ευρύτερο κοινό, προκειμένου να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι ο κίνδυνος μειώνεται».

Ο 22χρονος προς υπεράσπισή του είπε ότι θα συμμορφωθεί με οποιαδήποτε εντολή επιβάλει το δικαστήριο και θα συνεργαστεί με τις Αρχές.

Πηγή: sigmalive