Βρετανικά ΜΜΕ: Η Κύπρος στους πιθανούς στόχους της Νο1 καταζητούμενης γυναίκας στο κόσμο

Οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες υπέκλεψαν συνομιλίες στις οποίες γινόταν λόγος για πιθανούς στόχους, ανάμεσα τους και η Κύπρος.


Με αφορμή δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο σχετικά με τις προσπάθειες Βρετανών κατασκόπων για εντοπισμό της 35χρονης μητέρας Samantha Lewthwaite, της νο1 καταζητούμενης γυναίκας στο κόσμο η οποία κατέφυγε στην Υεμένη και ευθύνεται για το θάνατο 400 ατόμων, η Daily Mail κάνει λόγο για υποκλοπές συνομιλιών τους δικτύου της από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι υποκλοπές που έγιναν σε τηλεφωνικές συνομιλίες και κρυπτογραφημένα emails έθεταν την Κύπρο, μαζί με Ην. Βασίλειο, Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία και Κανάριους Νήσους στο χάρτη των πιθανών στόχων τρομοκρατικού κτυπήματος.

Την φωνάζουν «White Widow»

Η 35χρονη Samantha Lewthwaite είναι γνωστή στις Αρχές ως «Black Widow» και το όνομα της βρίσκεται πρώτο στη λίστα με τις πιο καταζητούμενες γυναίκες του κόσμου.

Είναι μητέρα, θυγατέρα Βρετανού στρατιωτικού και σύζυγος του τρομοκράτη βομβιστή Germaine Lindsay, ο οποίος σε επίθεση αυτοκτονίας το 2005 δολοφόνησε 26 άτομα.

Σύμφωνα με Βρετανούς κατασκόπους, η «White Widow» κρύβεται στην Υεμένη και βρίσκεται υπό την προστασία των μαχητών της Al-Shabaab, στρατολογώντας τρομοκράτες για βομβιστικές επιθέσεις.

Προηγούμενες πληροφορίες την ήθελαν να ταξίδεψε στο Dubai σχεδιάζοντας τρομοκρατικά κτυπήματα στο Λονδίνο.

Η Interpol την καταζητεί από το 2013 όταν συνδέθηκε την ίδια χρονιά με την επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Κένυας, αφήνοντας πίσω τους 71 νεκρούς, ανάμεσα τους και 5 Βρετανούς, και 200 τραυματίες.

Παράλληλα, η 35χρονη συνδέεται με άλλες θηριωδίες, ανάμεσα τους και η σφαγή 148 ατόμων το 2015 σε Πανεπιστήμιο μετά από επίθεση ένοπλου.

Πιστεύεται πως η «White Widow» στρατολογεί γυναίκες για επιθέσεις αυτοκτονίας, με το ποσό των 300 στερλινών, ποσό που θεωρείται τεράστιο για απελπισμένες οικογένειες, ενώ ταυτόχρονα φέρεται να έστειλε στο θάνατο 15χρονους βομβιστές αυτοκτονίας ενώ προηγουμένως τους χορηγούσε ηρωίνη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες βρίσκονται πρώτη φορά  κοντά στη σύλληψη της έπειτα από έρευνες ετών.