Βρετανία: Κύπριος αρχιτέκτονας και κυβερνήτης σχολείου πέθανε από κορωνοϊό


Ακόμη ένας Κύπριος που διαμένει μόνιμα στη Βρετανία έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, με τη μακάβρια λίστα στην Παροικία να αυξάνεται ραγδαία μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του hamhigh.co.uk, πρόκειται για τον Γιάννη Παρέα από τη Λεμεσό, ο οποίος ήταν αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, ενώ υπήρξε από τους πρωτοστάτες στη δημιουργία του πρώτου Ελληνορθόδοξου σχολείου στη Βρετανία, με την ονομασία St Andrew the Apostle στην περιοχή Μπαρνέτ. Ήταν εκ των κυβερνητών του σχολείου μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του.

Το δημοσίευμα εξυμνεί τις προσπάθειές του, όπως και τον εξαίρετο, όπως αναφέρει, χαρακτήρα του.

Ο Γιάννης Παρέας γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1949 και έζησε για τρία χρόνια στη Νιγηρία. Το 1968 μετακόμισε στο Λονδίνο για να σπουδάζει αρχιτεκτονική και εκ τότε παρέμεινε εκεί. Αφήνει πίσω του σύζυγο και τρεις κόρες.

Για τον Γιάννη μίλησε στην ιστοσελίδα ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας Λιούλιας. «Είναι με μεγάλη λύπη και σοκ που πληροφορήθηκε το θάνατο του Γιάννη. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια, όχι μόνο για το σχολείο, αλλά για ολόκληρη την κοινότητα στο σύνολό της», εξήγησε.

 

Πηγή: philenews