Βρετανία: Αεροπορικές εταιρίες πάνε στα δικαστήρια την κυβέρνηση


Το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά κατά των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζουν οι Βρετανικές Αερογραμμές.

Όπως μεταδίδει το euronews, ο ισχυρός άνδρας της ΙΑG, μητρικής των βρετανικών αερογραμμών, δήλωσε πως οι νέοι κανονισμοί «τορπιλίζουν» τις πιθανότητες της αεροπορικής εταιρίας να πραγματοποιήσει πτήσεις τον Ιούλιο

«Πιστεύουμε πως είναι παράλογο, δυσανάλογο και σκεφτόμαστε να κινηθούμε νομικά κατά της νομοθεσίας», ανέφερε ο Γουίλι Γουόλς.

Από την Δευτέρα 8 Ιουνίου όσοι φτάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Θα πρέπει να γνωστοποιούν τον τόπο διαμονής τους στις αρχές και θα ελέγχονται για την τήρηση του μέτρου.

Οι κανόνες διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησαν σε χαλάρωση των μέτρων.

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού της Πορτογαλίας, Ρίτα Μάρκες, δήλωσε στο euronews: «Στην Πορτογαλία δεν έχουμε καραντίνα. Δεν έχουμε περιορισμούς για όσους φτάνουν στη χώρα μας. Σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε την λογική σύμφωνα με την οποία η χώρα προέλευσης θα πρέπει να ελέγχει την υγεία των ταξιδιωτών. Εάν όλοι εφαρμόσουμε ένα τέτοιο σύστημα δεν χρειαζόμαστε την καραντίνα.»

Ο ισχυρός άνδρας της Ryanair Μάικλ Ο' Λίρι χαρακτήρισε την καραντίνα άχρηστο και αναποτελεσματικό μέτρο που συνιστά απειλή ευρύτερα για την τουριστική βιομηχανία.