Βιασμός Αγία Νάπα: Βρέθηκαν εκδορές στο σώμα της 19χρονης


Ένταση, φωνές και διαμαρτυρίες "σημάδεψαν" την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου κατά την προσαγωγή των δώδεκα υπόπτων που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία 19χρονης Βρετανίδας φοιτήτριας για ομαδικό βιασμό, τα ξημερώματα της Τετάρτης σε δωμάτιο ξενοδοχείου.


Με το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για την οκταήμερη κράτηση των δώδεκα υπόπτων, ηλικίας από 15μιση έως 18μιση ετών, συγγενείς τους που εφτασαν από το Ισραήλ στο Παραλίμνι για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία ξέσπασαν σε φωνές και κλάματα, χαρακτηρίζοντας άδικη την ετυμηγορία και τονίζοντας την αθωότητα των συλληφθέντων. 


Το κείμενο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:


Έσπασε; Φτιάχτηκε ήδη! Στη Fixed4U θα έχεις πίσω το κινητό σου σε μόνο μία ώρα!


Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν


Το Δικαστήριο απέδωσε δύο κατηγορίες στην υπό διερεύνηση υπόθεση που αφορούν Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και Υπόθεση βιασμού, αδικήματα τα οποία διερευνόνται εναντίον και των δώδεκα συλληφθέντων


Παραδέχθηκαν δύο ότι έκαναν sex με τη 19χρονη


Ένας από τους δώδεκα συλληφθέντες παραδέχτηκε σε κατάθεση του προς τους ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου που διερευνούν την υπόθεση ότι γνώρισε την νεαρή καταγγέλουσα πριν από μία εβδομάδα και ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της, με τη θέληση της. Δεύτερος ύποπτος παραδέχθηκε ότι είχε συνουσία με την 19χρονη φοιτήτρια, χωρίς να διευκρινίζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η συγκεκριμένη πράξη. 


Τι κατέδειξε η ιατροδικαστική εξέταση


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε χθες η νεαρή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους κατέδειξαν αίμα στον κολπο της 19χρονης και εκδορές στην περιοχή των γενητικών οργάνων, ενώ εκδορές διαπιστώθηκε ότι φέρει  και στα χέρια.


"Φως" από τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων


Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, σημαντικές απαντήσεις για την υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων που θα διενεργηθούν σε τεκμήρια που περισυνελλέγησαν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο φέρεται να διαπράχθηκαν τα υπό διερεύνηση αδικήματα. 


Οι Αρχές αναμένουν επίσης τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στις οποίες υποβλήθηκαν καταγγέλουσα και φερόμενοι δράστες, αναφορικά με τη χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών κατά την χρονική περίοδο για την οποία αναφέρεται η καταγγελία της νεαρής. 


Κεκλεισμένων των θυρών η διαδικασία


Νωρίτερα, το δικαστήριο ενέκρινε αίτημα ενός εκ των δικηγόρων υπεράσπισης των υπόπτων, του Ηλία Στεφάνου, για διεξαγωγή της διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών καθώς μεταξύ των δώδεκα υπήρχαν ανήλικοι. Η δικαστής χαρακτήρισε δικαιολογημένο το αίτημα και σημείωσε πως: 


"Πρόκειται για υπόθεση που αφορά ανήλικα και νεαρά άτομα, στοιχείο που προκύπτει από την ημερομηνία γέννησης τους και λόγω της φύσης του θέματος, θεωρώ δικαιολογημένη την εισήγηση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, με τα άτομα που πρόκειται να εξιδεικεύσουν¨"


Το κολατσιό πριν την διαδικασία


Με την άφιξη τους στο δικαστήριο συγγενείς των υπόπτων διαμαρτυρήθηκαν έντονα στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές για το γεγονός ότι οι συλληφθέντες τους ανέφεραν ότι ήταν νηστικοί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσφερθούν σάντουιτς και χυμοί στους δώδεκα νεαρούς, πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 


"Δεν κάναμε τίποτα"


Με την είσοδο τους στο δικαστήριο και στη δικαστική αίθουσα, οι νεαροί ύποπτοι έπεσαν με λυγμούς και κλάματα στις αγκαλιές των δικών τους, λέγοντας ότι "δεν έκαναν τίποτα". Οι συγγενείς τους, τους συνέστησαν να παραμείνουν ψύχραιμοι, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι με την άφιξη τους στο δικαστήριο προέβησαν σε έντονες παραστάσεις προς δημοσιογράφους εγχώριων και ξένων μέσων ενημέρωσης για να μην καταγράψουν τις εικόνες της μεταφοράς των υπόπτων.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: alphanews.Live