Βραβεύτηκαν οι Χριστοδουλίδης, Καρούσος και Τοφινή (photos)



Ο Σύνδεσμος Άρωμα Αγίας Νάπας Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής διοργάνωσε επίσημο δείπνο απονομής τιμητικών διακρίσεων, το οποίο ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και έλαβε χώρα την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, στο ξενοδοχείο “Atlantica Aeneas Resort and Spa” στην Αγία Νάπα.


 Η εκδήλωση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των προνοιών του Καταστατικού του περί ενεργού συμμετοχής του στα πολιτιστικά δρώμενα και τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου της Αγίας Νάπας.

Ο Σύνδεσμος, ο οποίος έχει συσταθεί προ διετίας περίπου, έχει ως κύριο σκοπό του τη στήριξη του Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας με ενέργειες ή/και δράσεις που θα ενισχύουν τους πολιτιστικούς, κοινωνικούς και τουριστικούς σκοπούς της δημιουργίας και λειτουργίας του. 

Το Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας κατατάσσεται σήμερα ανάμεσα στα πιο σημαντικά υπαίθρια μουσεία γλυπτικής σε όλο τον κόσμο και αποτελεί σημείο πολιτιστικής αναφοράς και καλλιτεχνικής έκφρασης με διεθνή αναγνώριση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σύνδεσμος έχει απονείμει τον τίτλο του Επιτίμου Μέλους του Συνδέσμου στον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη για το συνεχές ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύει για το Σύνδεσμο από της ίδρυσης του μέχρι σήμερα, στον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσο για την υιοθέτηση και υλοποίηση της ιδέας για δημιουργία του Πάρκου Γλυπτικής και στην πολιτιστική λειτουργό του Δήμου Αγίας Νάπας, Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα για τις πολύτιμες υπηρεσίες της προς το Πάρκο Γλυπτικής από τα πρώτα του βήματα μέχρι σήμερα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δρ Κώστας Παρασκευά και ο Πρόεδρος του Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας, κ. Κίκης Κωνσταντίνου, ενώ κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής Δρ Γιώργος Γεωργής ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Τα αγάλματα δεν είναι στο Μουσείο».