Βουλευτικές Αμμόχωστος: Οι υποψήφιοι των μικρότερων κομμάτων


Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων για την Αλληλεγγύη, το ΕΛΑΜ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Τρία κινήματα με παρόμοιους εκλογικούς στόχους, με το καθένα να θέλει να κάνει την έκπληξη στη νέα Βουλή. Οι διεργασίες και στα τρία κόμματα τρέχουν πυρετωδώς, περιμένοντας ακόμα κάποιες απαντήσεις από πιθανούς υποψηφίους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια τους.

Αλληλεγγύη 

Τα δεδομένα αυτή τη φορά είναι πολύ διαφορετικά για το Κίνημα Αλληλεγγύη το οποίο ως νεοσύστατο στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, κατάφερε να εξασφαλίσει είσοδο στη Βουλή και μάλιστα με τρεις βουλευτές. Σήμερα ο στόχος παραμένει αρχικά ο ίδιος. Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και σε αυτή την πενταετία και αν είναι δυνατό με ακόμα πιο ισχυρή παρουσία. Η μάχη αναμένεται ότι θα είναι σκληρή σε αυτή την προσπάθεια και για αυτό γίνονται προσπάθειες να μπουν στο ψηφοδέλτιο ισχυρές προσωπικότητες, οι οποίες θα λειτουργήσουν και ως «κράχτες» προσέλκυσης ψηφοφόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Φ" ακούγεται έντονα το όνομα του μουσικοσυνθέτη και συγγραφέα Σταύρου Σιδερά για την επαρχία Λαρνακας, καθώς επίσης και της γιατρού Κικής Γρίβα για την επαρχία Λευκωσίας. Στα ονόματα που παίζουν είναι και αυτό της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρίνας Χατζηκώστα για την επαρχία Αμμοχώστου.


Ως γνωστό, έχουν επίσης ανακοινωθεί και επίσημα από το κίνημα ως υποψήφιοι, οι εξής:

>> Λευκωσία:  Μιχάλης Γιωργάλλας, βουλευτής, Ρούλα Γεωργιάδου βουλευτής, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Πολιτικός Επιστήμονας, Μάριος Πουλλικκάς, Ιδιωτικός υπάλληλος,  Ανδρέας Τελεβάντος πρόεδρος Νεολαίας Αλληλεγγύης, Παντελίτσα Γιόκκα, πρόεδρος Γυναικείας Αλληλεγγύης,  Χρύσης Ναφαϊδης, Ασφαλιστής, Ανδρέας Ιωάννου Τσιάτσιου, κοινοτάρχης Φανερωμένης, Αλέξης Σοφοκλέους, Ιδιωτικός Υπάλληλος.

>> Λεμεσός: Του ψηφοδελτίου θα ηγηθεί η πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, ενώ υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Γιώργος Παπαδόπουλος, Πρόδρομος Τοπούζης, Δημοτικός Σύμβουλος, Φρανσίς Γκάυ, Αρχιμουσικός/ Πανεπιστημιακός και

Κυριάκος Μπαρής, Εκπαιδευτικός.

>> Αμμόχωστος: Αλέξιος Κωνσταντίνου, Δικηγόρος / Ακαδημαϊκός και Ανδρέας Αθανασίου, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

>> Λάρνακα: Αρτέμης Χατζηπαναγής. Επιχειρηματίας και Σταύρος Έλληνας, Επιχειρηματίας, 

ΕΛΑΜ

Στο ΕΛΑΜ θέλουν να βάλουν τον πήχη ψηλότερα μετά την επιτυχία εισόδου στη Βουλή στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Πρώτος στόχος τους, η αύξηση των ποσοστών τους η οποία θα συνεπάγεται και αύξηση των βουλευτών του κόμματος τους από δύο σε τρεις ή και περισσότερους εάν ευνοήσουν οι συνθήκες. Οι διαδικασίες του κόμματος όσον αφορά τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός Φεβρουαρίου. Ξεχωρίζουν ανάμεσα στις υποψηφιότητες αυτές του πρώην βουλευτή Λεμεσού του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους και του δημοσιογράφου Δημήτρη Σούγλη ο οποίος στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφιοι με το ΕΛΑΜ θα είναι:

>> Λευκωσία: Ο πρόεδρος του κόμματος Χρίστος Χρίστου, όπως και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γεάδης Γεάδη. Απ’ εκεί και πέρα, ακούγονται έντονα τα ονόματα των: Στέλλα Κόκκινου, δημοσιογράφος. Δρ Άνδρος Σκουρίδης – Γιατρός 

Δημήτρης Δημητρίου , Αρχιτέκτονας - Ανώτερος Τεχνικός στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Λευκωσίας, Αντώνης Παπαγεωργίου (Παπάφονιας)  παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού Λευκωσίας, Μαρίνα Πολυκάρπου, τραπεζικός υπάλληλος.

>> Λεμεσός: Ακούγονται τα ονόματα των: Δημήτρη Σούγλη, δημοσιογράφος, Ανδρέα Θεμιστοκλέους , πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πόλυς Ανωγυριάτης – Επιχειρηματίας, Μαρίας Κολιού , Εκπαιδευτικός Μουσικοθεραπεύτρια, Πάρης Σαββίδης – Επιχειρηματίας , Μάριου Χαραλάμπους, παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής Απόλλωνα & αρχηγός Εθνικής Κύπρου

>> Λάρνακα: Παίζουν δυνατά οι: Σωτήρης Ιωάννου  Δημοτικός Σύμβουλος – αναπληρωτής Εκπρ. Τύπου, Ανδρέας Καδής, υπεύθυνος Ανάπτυξης Δικτύου Πωλήσεων ιδ. εταιρείας, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής  και Θέμης Θωμά  Δικηγόρος.

>> Πάφος: Ακούγονται οι Μιχαλάκης Μιχαήλ , β΄Αντιπρόεδρος ΕΛΑΜ – Επιχειρηματίας και Στέφανος Ρούσου (Ρόσκος) – Επιχειρηματίας 

>> Αμμόχωστος: Επαναδιεκδικεί σίγουρα  ο Λίνος Παπαγιάννης βουλευτής και Πόλυς Ευαγγελίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου

ΔΗΠΑ

Το ψηφοδέλτιο της πολύ πιθανόν να είναι έτοιμο ακόμα και μέχρι το τέλος του μήνα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με τον πήχη να έχει τεθεί αρκετά ψηλά, Στόχος η συμμετοχή στην γ’ κατανομή εδρών. Αυτό σημαίνει ότι «χτυπούν» από τέσσερις έδρες και πάνω. Πόσος εφικτός είναι ο στόχος αυτός; Πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβουν ποσοστό πέραν του 7,2%. Οι ίδιοι θεωρούν πώς δεν είναι ανέφικτο από το σφυγμό που λαμβάνουν από τον κόσμο τους, ιδιαίτερα μετά τη σύμπραξη με την πλατφόρμα της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας κατά πάσα πιθανότητα ο πρόεδρος του κινήματος Μάριος Καρογιάν, θα διεκδικήσει τελικά έδρα στη Λεμεσό και όχι στην Πάφο όπως αρχικά έλεγαν οι πληροφορίες. Δεν αποκλείεται τελικά και το σενάριο της Λευκωσίας, ωστόσο η πιθανότερη επιλογή θα είναι τελικά η Λεμεσός. Σύμφωνα επίσης με τις πληροφορίες του Φιλελεύθερου, στο τραπέζι για υποψήφιος έπεσε και το όνομα του πρώην ποδοσφαιριστή Κώστα Μαλέκκου, η περίπτωση του όμως δεν προχώρησε.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υποψήφιοι με τη ΔΗΠΑ θα είναι οι εξής:

>> Λευκωσία:  Μαρίνος Μουσιούτας βουλευτής, Αλέκος Τρυφωνίδης πρώην αντιπρόεδρος ΔΗΚΟ και εκ των ιδρυτικών στελεχών της πλατφόρμας Δημοκρατίας Δυνάμεων, Ανδρέας Πιτσιλλίδης θεολόγος πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Μιχάλης Κρασιάς διευθυντής αθλητικού κέντρου αντισφαίρισης, Περικλής Θεοδωρίδης διευθυντής εταιρείας, Θέα Νικολάου ακτιβίστρια, Άννα Κυπριανού δικηγόρος, Νόνης Ελευθερίου, Ελευθέριος Αντωνίου και Σπύρος Παναγή κεντρικός οργανωτικός της ΔΗΠΑ. Ακούγεται πολύ έντονα και το όνομα του Γενικού Διευθυντή του ΚΥΠΕ Γιώργου Πενηνταέξ.

>> Λεμεσό: Μάριος Καρογιάν, πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Άγγελος Βότσης βουλευτής, Μαρίλια Γρηγορίου

>> Αμμόχωστος: Μάρκος Τράγκολας πρώην διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιώργος Χατζηγεωργίου, Μιχάλης Γιακουμής, Θεοδώρα Κυριάκου, Ανδρέας Θεμιστοκλέους (πρώην αν. πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών), Αντώνης Μινίδης και Λάκης Ιωάννου.

>> Λάρνακα: Γιώργος Προκοπίου βουλευτής, Πάνος Τουλούρας δικηγόρος, Τρύφωνας Τρύφωνος, Δημήτρης Κόσσυφος και δρ, Μιχάλης Χίνης.

>> Πάφο: Ιωσήφ Μουτήρης ιατρός

>> Κερύνεια: Μιχάλης Σκορδής γδ, ιδιωτικής επιχείρησης και ο Αδάμος Ασπρής ο οποίος στις προηγούμενες βουλευτικές ήταν  υποψήφιος με το ΔΗΚΟ.

.

Ρεπορτάζ: Φρίξος Δαλίτης / Φιλελεύθερος