Βουλευτής Αμμοχώστου για Σοφρωνίου: "Η πιο οδυνηρή απώλεια που είχα"

- Πραγματοποιήθηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του Παναγιώτη Σοφρωνίου από το Παραλίμνι στην παρουσία βουλευτών και τοπικών φορέων. 

Ονούφριος για Σοφρωνίου 

Ως την πιο οδυνηρή απώλεια που είχε μέχρι σήμερα χαρακτηρίζει τον θάνατο του Παναγιώτη Σοφρωνίου ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου κ. Ονούφριος Κουλλά. 

Μάλιστα, τονίζει, μεταξύ άλλων, οτι ειχαν δεθεί τόσο πολύ οι δυο τους, που τον είχε σαν τον μικρό του αδερφό. 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του κ. Ονούφριου Κουλλά:

"Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας τόσο απρόσμενα ο πιο λαμπρός νέος που έχω γνωρίσει! Παναγιώτης Σωφρονίου, φοιτητής ιατρικής. 

Μέχρι σήμερα λέω πως είναι η πιο οδυνηρή απώλεια που είχα. Για μένα ο Παναγιώτης δεν ήταν απλά φίλος. Είχαμε δεθεί τόσο πολύ που ήταν σαν τον μικρό μου αδελφό. 

Περάσαμε απίστευτες στιγμές αλλά το κυριότερο είναι πως συζητήσουμε τα πάντα. Ώρες ολόκληρες. Έβλεπες ένα νέο που διψούσε να εκφράζει απόψεις, να συζητά, να μαθαίνει. Τον σκέφτομαι συχνά και ουκ ολίγες φορές αναρωτιέμαι τι θα έλεγε επί διαφόρων ζητημάτων της επικαιρότητας. Στα 23 του χρόνια είχε γράψει ποιήματα, εξέφραζε δημόσια και με παρρησία τις απόψεις του, βαθυστόχαστες, σοβαρές, πολυσύνθετες. Ένας οξυδερκής νέος που είχε βαθύτατη γνώση της ιστορίας μας αλλά και όλων των καυτών κοινωνικών θεμάτων. Με εξέπληττε που είχε σωστές και λεπτομερείς απόψεις ακόμη και σε εξειδικευμένα θέματα οικονομίας.

Σήμερα, 5 χρόνια μετά, η πληγή είναι ακόμη το ίδιο βαθιά. Μου λείπεις αδελφε! Για μένα θα ζεις για πάντα στο μυαλό και την ψυχή μου!

Μετά το σημερινό μνημόσυνο ακολούθησε η παρουσίαση βιβλίου με κυρίως τα δικά σου κείμενα και ό,τι φτωχό γράψαμε οι υπόλοιποι!"

Φωτογραφίες του κ. Κουλλά, από την παρουσίαση βιβλίου: 


neammochostos