Βουλευτής Αμμοχώστου: Για να εξυπηρετήσουμε τους φίλους μας, παραβιάζουμε τις νομοθεσίες


Καλεσμένοι στο πάνελ της μεσημβρινής ενημερωτικής εκπομπής της τηλεόρασης του Sigma, με το πέρας της Επιτροπής Θεσμών, ήταν ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης για να συζητήσουν τα όσα λέχθηκαν το πρωί της Πέμπτης 07/02 στην επιτροπή ενώπιον της GRECO.


Σε κάποια στιγμή η συζήτηση διακόπηκε για να συνδεθεί ο σταθμός με τη Βουλή, όπου προέβαινε σε δηλώσεις ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Νικόλαος Πολύζος.

Ο κύριος Πολύζος κατά τις δηλώσεις τους απάντησε και σε ερώτηση που του έκαναν οι δημοσιογράφοι «με τα μάτια τους» αναφέροντας πως εγκρίθηκαν οι προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Πολύζος ανέφερε πως εγκρίθηκαν 20 θέσεις γιατρών, 60 θέσεις νοσηλευτών, 175 θέσεις φροντιστών και 40 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων.

Με το πέρας των δηλώσεων του Γενικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας λέγοντας πως «επειδή εγώ εννα φύγω. Ο κύριος που είδα τώρα στον δέκτη σας, ο κύριος Πολύζος. Είναι ένα άτομο που δεν εκρίθη, από την επιτροπή που συστάθηκε, για την επιλογή του Εκτελεστικού Διευθυντή από την ΚΡΜG, που της εδώσαμε 92 χιλιάδες ευρώ για να μας διαλέξει το καλύτερο στέλεχος. Μας είπε διαλέξετε από αυτούς τους τρεις. Και εμείς αντί να πάρουμε από αυτούς τους τρεις, πήραμε αυτόν τον κύριο που κάμνει δηλώσεις τώρα και βλέπει στα μάτια και ξέρω ‘γω».

Συνεχίζοντας ο κύριος Κουλίας, είπε πως, «δεν προϊδεάζει πολύ καλή δουλειά όταν αναλαμβάνουν άνθρωποι οι οποίοι δεν προκρίνονται από την νομοθεσία πως είναι οι καλύτεροι».

Τότε η παρουσιάστρια της εκπομπής ανέφερε πως πρέπει να στηρίξουμε το ΓεΣΥ, όπου ο κύριος Κουλίας είπε «με τα λόγια; Άμαν οι ίδιοι που θεσπίσαμε τις νομοθεσίες, τις παραβιάζουμε για να εξυπηρετήσουμε τους φίλους μας, αντιλαμβάνεσαι ότι η δουλειά δεν θα πάει καλά».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, είπε «επειδή δεν θέλουν να πάει καλά, γι’ αυτό το έκαναν αυτό»

«Το ίδιο συμβαίνει και με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ο οποίος έχει σοβαρό θέμα ασυμβιβάστου», είπε καταλήγοντας ο κύριος Κουλίας.

Δείτε το βίντεο:

ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ: ToThemaonline.com