Βόλεϊ: Τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στην Αναγέννηση και την Ένωση


H ώρα των πλέϊ –οφς και πλέϊ –άουτς στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών έφθασε. Η πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία που θα κρίνει την πρωταθλήτρια ομάδα, αλλά και αυτή που θα υποβιβαστεί έφθασε. Σήμερα στις 20:00 αρχίζει η δράση.

Στα πλέϊ –οφς – Θέσεις 1-4 συμμετέχουν Ομόνοια (1η), Ανόρθωση (2η), Green Air Παφιακός (3ος) και  N.Papas Group Νέα Σαλαμίνα (4η).

«ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – N. Papas Group ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (2-0)

Η Ομόνοια τερμάτισε στην κορυφή αφού στα τελικά στάδια της ρέγκιουλαρ – σίζον φορμαρίστηκε κερδίζοντας και τα ντέρμπι (Green Air Παφιακό). Aπέναντι στην N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» θα επιδιώξει την 3η νίκη και το 3-0 που θα είναι αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση. (Η πρόκριση κρίνεται στις τέσσερις νίκες).

Η N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα τον Ιανουάριο ενισχύθηκε με το διαγώνιο Βραζιλιάνο Pineiro που της έδωσε δυναμική. Παίζει με την «πλάτη στον τοίχο» και με το 0-2 στην πλάτη έχει δύσκολο έργο στη Λευκωσία. Σαφώς οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» για να κερδίσουν και τη μείωση του σκορ σε 1-2 στις νίκες ώστε να ελπίζουν για την ανατροπή.

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (1-1)

 

Το πλέον αμφίρροπο ζευγάρι. Τα πάντα είναι ανοικτά στο ντέρμπι αλλά και στα επόμενα που θα ακολουθήσουν, αφού η σειρά  μπορεί να κριθεί  σε επτά παιχνίδια. Οι διαφορές των δυο ομάδων είναι μικρές και καμιά δεν έχει προβάδισμα πρόκρισης, απλά η Ανόρθωση έχει στον πρώτο αγώνα το πλεονέκτημα έδρας μετά τη νίκη με 3-2 που πέτυχε την προηγούμενη Παρασκευή και πήρε την 2η θέση.

Η Ανόρθωση έχει πείσει φέτος για τις δυνατότητές της και θέλει την υπέρβαση και ο αγώνας της Παρασκευής είναι ευκαιρία για ψυχολογικό ντοπάρισμα εάν πετύχει το 2-1 στις νίκες. Ο Green Air Παφιακός έχασε δυο ντέρμπι με 3-2 την 13η και 14η αγωνιστική από Ομόνοια και Ανόρθωση υπό την καθοδήγηση του Θανάση Στράντζαλη. Στόχος το διπλό στη Λεμεσό για να πάρει το ψυχολογικό και όχι μόνο, προβάδισμα για την πρόκριση.

Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις τέσσερις νίκες

Στα πλέϊ –άουτς που θα κριθεί η ομάδα που θα υποβιβαστεί συμμετέχουν η Αναγέννηση Δερύνειας (5η), ΑΠΟΕΛ (6ο), ΑΕ Καραβά (7η) και Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Παραλιμνίου (8η).

ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ – Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (2-0)

Ντέρμπι μοιάζει ο αγώνας στη Δερύνεια μεταξύ των δυο ομάδων της επαρχίας Αμμοχώστου.  Η Αναγέννηση Δερύνειας έχει το πλεονέκτημα σε ποιότητα αλλά και το 2-0 στις νίκες από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Από την άλλη, η Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Παραλιμνίου με τη μεταγραφή του Sadival Rojas ενισχύθηκε και θα παλέψει για να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα.

Ο νικητής στον αγώνα αναμέτρησης κερδίζει ψυχολογία πάνω από όλα, ενώ εάν η Αναγέννηση του Γιόβαν Μέλκα πάρει την τρίτη νίκη μάλλον κλειδώνει την πρόκριση και την παραμονή. Εάν η Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π. κερδίσει μπαίνει γερά στο κόλπο. Το σίγουρο είναι ότι την απόψε το Κλειστό της Δερύνειας θα γεμίσει.


ΛΕΥΚΟΘΕΟ: AΠΟΕΛ – ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ (2-0)

Δυο ομάδες με ιστορία και τίτλους στο χώρο του βόλεϊ καλούνται να δώσουν αγώνες για την παραμονή τους στην Α Κατηγορία. Το ΑΠΟΕΛ μετά την περσινή του εκπληκτική του χρονιά βρέθηκε στα πλέϊ –άουτς αφού έμεινε πολύ πίσω από την πρώτη τετράδα (6ο) παρά τις επενδύσεις που έγιναν φέτος.

Η ΑΕ Καραβά ήθελε κάτι καλύτερο τη φετινή χρονιά αλλά έμεινε στην 7η θέση και παλεύει αρχικά με μειονέκτημα για την παραμονή.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν τουλάχιστον να τελειώσου γρήγορα την υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση διεκδίκησης της 5ης θέσης ώστε να επικεντρωθεί στο Κύπελλο, έχοντας το 2-0 στις νίκες υπέρ τους.  Η ΑΕ Καραβά πάει στη Λευκωσία για να μειώσει σε 1-2 τις νίκες  δημιουργώντας νέα δεδομένα στη σειρά.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση  κρίνεται στις τέσσερις νίκες.

Ρίξτε μια ματιά και στο instagram του neAmmochostos


ΠΗΓΗ: sıgmalıve