Το βίντεο που συγκίνησε όλο τον πλανήτη… Άστεγη μαθήτρια διαβάζει εν μέσω καταιγίδας

Παγκόσμια αίσθηση και συγκίνηση έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κεντρικό δρόμο της Μανίλα, πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, που δείχνει μία ανήλικη μαθήτρια να διαβάζει τα μαθήματά της στη μέση του δρόμου κι ενώ στην περιοχή πέφτει καταρρακτώδης βροχή.

Η 8χρονη μαθήτρια που ζει στον δρόμο μαζί με την μητέρα και την μικρότερη αδερφή της εμφανίζεται στο βίντεο να προσπαθεί να προφυλαχθεί από την βροχή και τον αέρα, καλυπτόμενη κάτω από ένα αδιάβροχο, ενώ δίπλα της δεκάδες περαστικοί πηγαινοέρχονται, χωρίς κανείς να δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που τράβηξε το επίμαχο βίντεο, η μικρή Έλεν Ντόλφο, δίνει αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στις σχολικές της υποχρεώσεις, ενώ η ίδια δήλωσε αποφασισμένη να τελειώσει το σχολείο ώστε να μπορέσει να βρει μία αξιοπρεπή δουλειά και να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Η οικογένεια της Έλεν μένει ακριβώς κάτω από το συγκρότημα πολυκατοικιών όπου διέμενε πριν τους κάνουν έξωση από το σπίτι τους, όταν ο πατέρας της, που εργαζόταν ως οδηγός τρίκυκλου ταξί αρρώστησε με αποτέλεσμα να χαθεί και το πενιχρό εισόδημά του, που επέτρεπε στην οικογένεια να αποφύγει την έξωση.

Πλέον, μοναδική παρηγοριά της μικρής Έλεν είναι τα μαθήματά της, τα οποία φροντίζει να μελετά ανελλιπώς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ η δημοσιοποίηση του βίντεο έχει ευαισθητοποιήσει αρκετούς συμπολίτες της οικογένειας, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να συνδράμουν την οικογένεια της μικρής ώστε να βρει ένα σπίτι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος στις Φιλιππίνες είναι αισθητά καλύτερη από άλλες γειτονικές χώρες της Ασίας, όμως η φτώχεια κι η ανεργία που ταλανίζουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού του νησιωτικού κράτους, έχουν οδηγήσει πολλά μικρά παιδιά στην εγκατάλειψη του σχολείου ώστε να μπορέσουν να εργαστούν και να συνδράμουν οικονομικά τις άπορες οικογένειές τους.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk