Βίντεο με το φλεγόμενο βαγόνι - Έφθασε τους 1.300 βαθμούς η θερμοκρασία


Στους 36 ανέρχεται επισήμως ο αριθμός των νεκρών από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Αυτό ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής ο εκπρόσωπος του σώματος, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο βαγόνι - εστιατόριο της επιβατικής αμαξοστοιχίας, το οποίο, από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, βρέθηκε πάνω σε άλλα 2 βαγόνια.

Με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, μετακινήθηκε στο έδαφος και ελέγχθηκε.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, στο συγκεκριμένο βαγόνι, ξέσπασε πυρκαγιά και αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που έφθασαν ακόμη και τους 1300 βαθμούς κελσίου, γεγονός, που δυσκολεύει την ταυτοποίηση των ατόμων που βρίσκονταν εντός.

Οι τραυματίες που νοσηλεύονται είναι 72, εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ

Οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι. Όταν ολοκληρώσουν, θα συνεχίσουν στο τρίτο βαγόνι.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε και επισήμως τη σύλληψη του 59χρονου σταθμάρχη. Και πρόσθεσε πως αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης με DNA των θυμάτων από τους συγγενείς τους.

Βίντεο με το φλεγόμενο βαγόνι στα Τέμπη:

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Πυροσβεστική για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συνέχεια της έκτακτης ενημέρωσης, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με πυρκαγιά, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών πραγματοποίησαν σήμερα, 01 Μαρτίου 2023, στις 14:30, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης και η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β' Κωνσταντία Δημογλίδου, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

«Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος είναι σε εξέλιξη.

Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο βαγόνι - εστιατόριο της επιβατικής αμαξοστοιχίας, το οποίο, από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, βρέθηκε πάνω σε άλλα 2 βαγόνια. Με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, μετακινήθηκε στο έδαφος και ελέγχθηκε.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, στο συγκεκριμένο βαγόνι, ξέσπασε πυρκαγιά και αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που έφθασαν ακόμη και τους 1300 βαθμούς κελσίου, γεγονός, που δυσκολεύει την ταυτοποίηση των ατόμων που βρίσκονταν εντός.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, είναι στους 36, ενώ με βάση τα παραπάνω δεδομένα και τα ευρήματα από το σημείο της τραγωδίας, ο αριθμός αυτός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων, είναι 72, εκ των οποίων οι 6 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αυτή την ώρα, οι Πυροσβέστες επιχειρούν στο 2ο βαγόνι και με διασωστικά εργαλεία αφαιρούνται τμηματικά τα κομμάτια του.

Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας σε αυτό, οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν τις ενέργειες έρευνας και στο 3ο βαγόνι.

Δίνω το λόγο στην εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ανέφερε πως:

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται με την επίβλεψη του αρμόδιου εισαγγελέα, σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των σορών που έχουν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και με τη διαδικασία λήψης DNA, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών μπορούν να κατευθυνθούν προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τους ψυχολόγους που βρίσκονται από το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10 306 και καλεί τους συγγενείς και τις οικογένειες τραυματιών και θυμάτων προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση.

Για τις κλίνες στα ξενοδοχεία οι συγγενείς μπορούν να καλούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας 2410683175 και 76 που λειτουργούν ήδη για την παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

.

Πηγή: Iefimerida