Βιασμός Αγία Νάπα: Ελεύθεροι οι πέντε, στο Δικαστήριο οι επτά


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε εκ των δώδεκα Ισραηλινών που συνελήφθησαν μετά την καταγγελία 19χρονης από τη Βρετανία, ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα. 
 
Ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης έφθασαν και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων τα οποία έριξαν περαιτέρω φως στην υπόθεση, ενώ μετά την αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού, κρίθηκε ότι οι επτά θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους και οι υπόλοιποι αφεθούν ελεύθεροι.
 
Οι ύποπτοι έχουν περάσει από πολύωρες ανακρίσεις, αρνούμενοι τις κατηγορίες περί βιασμού, ενώ οι δύο νεαροί που παραδέχθηκαν ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με την 19χρονη, ισχυρίζονται ότι ήταν με τη θέληση της.
 
Την ίδια ώρα, συμπληρωματική κατάθεση έδωσε και η 19χρονη, το περιεχόμενη της οποίας αξιολογείται.
 
Ενώπιον των ανακριτών βρίσκονται και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, μεταξύ των οποίων και οι συνομιλίες της 19χρονης με τον ένα εκ των υπόπτων με τον οποίο διατηρούσε δεσμό και είχαν δώσει ραντεβού στο δωμάτιο της, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εισήλθαν στο δωμάτιο και οι υπόλοιποι ύποπτοι, όπου κάποιοι την βίασαν και άλλοι βιντεογραφούσαν τις πράξεις τους.

Στις συγκεκριμένες συνομιλίες, ο νεαρός από το Ισραήλ αναφέρει στην 19χρονη ότι την σκέφτεται και πως την είδε στο μπαλκόνι του δωματίου της, ενώ φαίνεται το ραντεβού που έκλεισαν. Επίσης σε άλλο μήνυμα οι δύο νεαροί ανταλλάζουν μηνύματα για το πού βρίσκονται, με την 19χρονη να απαντά πως βρίσκεται στον δρόμο για το ξενοδοχείο της.
 
Επίσης, η Αστυνομία έλαβε τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο από το ξενοδοχείο όσο και από γειτονικά καταστήματα και κτίρια, προκειμένου να λάβει όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σημειώνεται παραπονούμενη βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στην Κύπρο για διακοπές, ωστόσο βρήκε εργασία στην Αγία Νάπα και εργαζόταν, όπως επίσης και οι πλείστοι από τους νεαρούς βρίσκονταν για διακοπές προτού υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία στο Ισραήλ, ενώ ο ανήλικος ήρθε στο νησί με τους γονείς του.

Τόσο οι ύποπτοι όσο και η παραπονούμενη εξετάστηκαν από ιατροδικαστή και σύμφωνα με την Αστυνομία δεν βρέθηκε οτιδήποτε ουσιαστικό στα σώματα τους