Βιασμός 5μηνου: Πρώτη φορά στα κυπριακά δεδομένα



Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί την διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5μηνου κοριτσιού για την οποία τελεί υπό πενθήμερη κράτηση ο πατέρας του. Οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστες μεν, καταδεικνύουν όμως το μέγεθος της σοβαρότητας μιας πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεσης: βρέφος 5 μηνών φέρει ρήξη παρθενικού υμένα.

Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε χθες, και σήμερα ο πατέρας του παιδιού οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου όπου σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία διατάχθηκε η πενθήμερη παραμονή του στο κελί. Στο παρόν στάδιο, η Αστυνομία σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ερευνά όλα τα στοιχεία της εξαιρετικά σοβαρής αυτής υπόθεσης.

Ήδη όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive από την πρώτη στιγμή έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης των γονέων του παιδιού που έχουν καταγωγή από την Σομαλία. Έγκυρες πληροφορίες του SigmaLive έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης της είδησης ότι υπήρξε ο ισχυρισμός ότι προκλήθηκε τραύμα στο παιδί κατά την διαδικασία αλλαγής πάνας.

Το παιδί ωστόσο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου επί καθήκοντι ιατροί της Παιδοχειρουργικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο εξέτασαν το βρέφος και σε συνεργασία με την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου αλλά και με γυναικολόγο επιβεβαίωσαν από κοινού την ρήξη παρθενικού υμένα και κατ’ επέκταση βεβαίωσαν τον βιασμό του πεντάμηνου κοριτσιού. Το βρέφος νοσηλεύεται στο Μακάρειο και η κατάστασή του κρίνεται εκτός κινδύνου, ωστόσο λόγω των διαστάσεων που έλαβε το θέμα κρίθηκε σκόπιμο όπως παραμείνει υπό νοσηλεία.

Συγκλονισμό προκάλεσε η αναφορά του γιατρού Ευθύμιου Τσιβιτανίδη, του Βοηθού Διευθυντή του Μακάρειου Νοσοκομείου ο οποίος ήταν εκ των ιατρών που εξέτασε το βρέφος. Ο ίδιος μίλησε τόσο στο SigmaLive όσο και στο ΣΙΓΜΑ και εμφανώς αναστατωμένος δήλωσε ότι στην 30χρονη πορεία του πρώτη φορά ήρθε αντιμέτωπος με τέτοιο περιστατικό.

Η Αστυνομία από πλευράς της διερευνά με την δέουσα προσοχή την υπόθεση και έχοντας πάντα κατά νου ότι πρόκειται για υπόθεση που ενέχει εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ληφθούν περαιτέρω καταθέσεις για το συμβάν.

Τον συγκλονισμό της για την υπόθεση εξέφρασε μέσω facebook η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον πόνο ψυχής στο άκουσμα της είδησης για το 5μηνο βρέφος».

Σε δηλώσεις προέβησαν η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φωνή Αναστασία Παπαδοπούλου η οποία ανέφερε ότι δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Σε παρόμοιο ύφος και οι δηλώσεις της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Στέλλας Κυριακίδου, που τόνισε ότι μπορεί να προέκυψαν καταγγελίες για βιασμό παιδιών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που προκύπτει καταγγελία για τόσο μικρή ηλικία.