Βεβαρημένη η υγεία του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)


Δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ ο οποίος νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αρχιεπισκοπή.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι ο θεράπων ιατρός του Μακαριωτάτου Ιωσήφ Κάσιος ανέφερε ότι “η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρημένη, καθώς ως γνωστόν πάσχει από καρκίνο του παχέως εντέρου. Είναι σε θέση να επικοινωνεί με το περιβάλλον, να ασκεί τα καθήκοντά του και να χειρίζεται τα της καθημερινότητάς του. Υπάρχουν νοσηλευτές επί 24ωρου βάσεως, οι επιλογές δεν είναι πολλές, αλλά του δίνουμε ότι χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα». Σύμφωνα με τον κ. Κάσιο υπήρξε μια επιδείνωση, ωστόσο στη συνέχεια σημειώθηκε ανάκαμψη, αν και η κατάσταση του παραμένει βεβαρημένη.


Προσεύχονται οι θρησκευτικές κοινότητες της Κύπρου 

Οι  κοινότητες της Κύπρου προσεύχονται για την αποκατάσταση της υγείας του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου. Μέσω ανακοίνωσής τους καλούν όλους τους πιστούς και ανθρώπους καλής θέλησης σε ένθερμη προσευχή για την καλή υγεία του Αρχιεπισκόπου Χυροστόμου Β ́, επικεφαλής της αυτοκέφαλης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου.  «Παντοδύναμε Θεέ, φύλαξε και προστάτεψε την υγεία  Του με τη θεραπευτική Σου δύναμη. Ζητάμε αποκατάσταση της καλής υγείας. Ξέρουμε ότι με κάθε δυσκολία υπάρχει ανακούφιση. Προσευχόμαστε για την ανακούφιση του , για την θεραπεία, για την ευημερία, για δύναμη. Εμπιστευόμαστε στην καλοσύνη Σου γιατί Εσύ είσαι ο Κύριος και Σωτήρας μας. Κύριε ελέησον» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. 

 .

ΠΗΓΗ: ant1live.com