Βγάζουν τα γάντια οι σερβιτόροι και όχι μόνο


Μετά τις φωνές διαμαρτυρίας από διάφορες κατηγορίες εργαζομένων για το ζήτημα της υποχρεωτικής χρήσης γαντιών το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε αναθεώρηση των οδηγιών για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πλέον εργαζόμενοι όπως για παράδειγμα οι σερβιτόροι, δεν θα χρειάζεται να φορούν γάντια.


Τώρα οι Αγγελίες στο Νέα Αμμόχωστος διαβάζονται ΚΑΙ στα Αγγλικά! Καταχώρησε τη δική σου


Γάντια θα πρέπει να φορούν μόνο όσοι εργαζόμενοι φορούσαν υποχρεωτικά για υγειονομικούς λόγους και πριν την πανδημία του κορωνοϊού όπως για παράδειγμα οι χειριστές τροφίμων.

"Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τη σύσταση χρήσης γαντιών σε επαγγέλματα που δεν φορούσαν γάντια για εργασιακά αίτια πριν την επιδημία όπως είναι οι ταμίες, οι οδηγοί λεωφορείων και ταξί και οι εργαζόμενοι σε γραφεία", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από τη σημερινή ανακοίνωση επηρεάζονται οι οδηγίες που αφορούν τα γάντια στα πρωτόκολλα για τους παιδότοπους, τα θέατρα και τους κινηματογράφους, τις κατασκηνώσεις, τα γυμναστήρια, τις βιβλιοθήκες, τους βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς και τα σχολεία, τα μουσεία, τα ξενοδοχεία, τις εκκλησίες, τους ναυαγοσώστες, τα ινστιτούτα αισθητικής, τους χώρους εστίασης, τις λαϊκές αγορές και τα κουρεία και τα κομμωτήρια.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που συστήνεται ισχυρά η χρήση γαντιών, μετά την απόρριψή τους θα πρέπει να ακολουθείται η ορθή υγιεινή των χεριών, είτε με αλκοολούχο διάλυμα είτε με σαπούνι και νερό και ορθή απόρριψη.

Οι εξαιρέσεις

Εξαίρεση στα παραπάνω όπου και συστήνεται ισχυρά η χρήση γαντιών στην κοινότητα είναι:

1. Οι περιπτώσεις με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός της οικογένειας, όπου εκεί συστήνεται η χρήση γαντιών στα άτομα εντός της οικογένειας που παρέχουν φροντίδα, καθαρίζουν και διαχειρίζονται τα λήμματα του κρούσματος και τα οποία μπορεί να είναι επιμολυσμένα, όπως τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα.

2. Επαγγέλματα που χρησιμοποιούσαν γάντια και πριν την εμφάνιση της επιδημίας, όπως π.χ. το προσωπικό καθαρισμού, χειριστές τροφίμων αστυνομικοί, κ.τ.λ. Η χρήση γαντιών μπορεί να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ως η ορθότερη επιλογή όταν η χρήση άλλου εξοπλισμού (π.χ. λαβίδας) ή χαρτιών μιας χρήσης δεν παρέχει αποτελεσματική προστασία κατά τον χειρισμό έτοιμων προς κατανάλωση τροφίμων.


ΠΗΓΗ:alphanews.Live