Βαρώσια: Πέρασε την πύλη ο Τατάρ εν μέσω πανηγυρισμών

Στα πανηγύρια της ντροπής, στα Βαρώσια, συμμετείχε ο ψευδοπρωθυπουργός, Ερσίν Τατάρ, με τους Τουρκοκύπριους να τον καταχειροκροτούν. Οι Τούρκοι γράφουν ακόμη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της Αμμοχώστου, εισβάλλοντας στην παραλία της περίκλειστης πόλης, ενώ oι διπλωματικές προσπάθειες της Λευκωσίας για αποτροπή των έκνομων ενεργειών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Μεταξύ των υποστηρικτών του Ερσίν Τατάρ που βρίσκονταν έξω από το σημείο εισόδου ήταν και κάποιοι που είχαν τυλιχθεί την τουρκική σημαία ή την κρατούσαν, όπως και την σημαία του ψευδοκράτους. 


Ο Ερσίν Τατάρ επισκέφθηκε την περιοχή που έχει ανοίξει στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, στελέχη του κόμματός του και πλήθος κόσμου. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τατάρ μετέβη στην περιοχή του σημείου που άνοιξε προς την περιφραγμένη πόλη με το λεωφορείο της προεκλογικής του εσκτρατείας. Περπάτησε μέχρι το παραλιακό μέτωπο, συνοδεία των ΜΜΕ και σε απευθείας σύνδεση με την τηλεόραση του παράνομου «Μπαϊράκ».

Όμως, δεν προέβη σε καμία δήλωση ούτε πριν ούτε μετά το πέρας της επίσκεψής του. Μετέβη σε εστιατόριο εκτός της περιφραγμένης πόλης, αλλά ούτε εκεί έκανε δηλώσεις και θα ακολουθήσει, όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα προεκλογικών επισκέψεων.

Να σημειωθεί ότι με απόφασή του σήμερα το λεγόμενο «ανώτερο εκλογικό συμβούλιο» του κατοχικού καθεστώτος απαγόρευσε την πραγματοποίηση τελετής ή δηλώσεις στο Βαρώσι και πέριξ αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι η δίοδος μέσω συγκεκριμένης διαδρομής προς το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων επιτράπηκε τελικά σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι για τους πολίτες και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που ήταν εκεί από το πρωί. Υπό το άγρυπνο βλέμμα των ψευδοαστυνομικών έγινε η διάνοιξη του σημείου διέλευσης από την περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού, προς την παραλία χρυσή αμμουδιά. 

Μέλη της ψευδοαστυνομίας με πολιτικά αφαίρεσαν τα κιγκλιδώματα και επέτρεψαν στο κοινό να περάσει χωρίς να ζητήσουον έγγραφα ή ταυτότητες. 

Η ψευδοδιοίκηση των «δυνάμεων ασφαλείας» στο παράνομο καθεστώς, με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι από σήμερα θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην παραλία της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, «στον λαό και σε επισκέπτες», όπως γράφει.

Σημειώνεται ότι ενόψει των παράνομων «εκλογών» στα κατεχόμενα, το παράνομο καθεστώςανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την απαγόρευση οποιασδήποτε τελετής ή δηλώσεων και την άμεση τηλεοπτική μετάδοση αυτής από την περιοχή των Βαρωσίων ή στα περίχωρα.

Στην σχετική ανακοίνωση της απόφασης σημειώνεται ότι λήφθηκε ομόφωνα και κατόπιν παραπόνου που κατέθεσε ενώπιον του «συμβουλίου» ο δικηγόρος, Αλί Τουντστασλί, συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του Σερντάρ Ντενκτάς.

Το λεγόμενο ανώτατο εκλογικό συμβούλιο αναφέρει ότι η διενέργεια τελετή ανοίγματος των κλειστών Βαρωσίων κατά τη διάρκεια του «εκλογικού χρονοδιαγράμματος» ενόψει των «προεδρικών εκλογών» της 11ης Οκτωβρίου, απαγορεύεται με βάση το άρθρο 80 του «νόμου περί εκλογών και δημοψηφισμάτων».



Πηγή: philenews