Βαρώσι: Ρεύμα και νερό στην πόλη σύντομα, ενώ ανοίγουν καφεστιατόρια (βίντεο – φώτος)

Μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η εκ νέου τοποθέτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ανέφερε σήμερα πως θα ανοίξει μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων. Πηγές από την τ/κ κοινότητας που μίλησαν στην ιστοσελίδα politis.com.cy ανέφεραν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων έπειτα από 46 ολόκληρα χρόνια. Οι ίδιες πηγές δήλωσαν επίσης ότι μετά την εγκατάσταση ποδηλατικών σταθμών, όπου οι… επισκέπτες της κατεχόμενης πόλης μπορούν να ενοικιάσουν ποδήλατα  με μόλις 2 ευρώ (10 τλ), τώρα παίρνει σειρά το άνοιγμα καφεστιατορίων.

Επιπρόσθετα θα αρχίσει η ύδρευση της πόλης καθώς και η επανεκκίνηση του αποχετευτικού συστήματος το οποίο υπάρχει στην Αμμόχωστο πριν από την εισβολή.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Βαρωσιώτες καθώς και από την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris Postasi, φαίνονται οι εργασίες εντός της πόλης να έχουν εντατικοποιηθεί. Επιπρόσθετα, εδώ και καιρό ξεκίνησε η προέκταση του ανοίγματος του δρόμου στην Λεωφόρο Κέννεντι προς το παραλιακό μέτωπο που ήδη άνοιξε, ενώ ανοίγουν και συγκεκριμένες οδοί επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο την Kibris Postasi, μεταδίδει ότι σήμερα τοποθετούνται στο Βαρώσι φωτισμός και παγκάκια.  Πρόκειται για  φωτισμό τύπου led, ο οποίος θα τοποθετηθεί στη Λεωφόρο Δημοκρατίας,  σην Κένεντι,  αλλά  και σε άλλους δρόμους. Στόχος, ο φωτισμός να ολοκληρωθεί μέχρι τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε το Βαρώσι να παραμένει ανοικτό και τις βραδινές ώρες.

 

Στο εν λόγω δημοσίευμα,  υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από τις 8 Οκτωβρίου, που άνοιξε τμήμα της περιφραγμένης πόλης, μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, το Βαρώσι επισκέφθηκαν συνολικά 67.459 άτομα. Μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται, προστίθεται, τις Κυριακές αφού υπολογίζεται ότι το αντίστοιχο διάστημα, μόνο τις Κυριακές, την περιφραγμένη πόλη επισκέφθηκαν 33.889 άτομα.