Βαριά καμπάνα σε Ε/κ που έφτασε με χρυσαφικά 15 χιλιάδων στο αεροδρόμιο

Ποσό €5.293 πλήρωσε Κύπριος στις αποσκευές του οποίου εντοπίστηκαν από τις τελωνιακές αρχές κοσμήματα αξίας €15.000 περίπου που είχε παραλείψει να δηλώσει. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων κατά τον συνήθη έλεγχο των επιβατών πτήσης που αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από την Βηρυτό, χθες, λειτουργοί του Τμήματος «εντόπισαν στις αποσκευές επιβάτη, κατόχου Κυπριακού διαβατηρίου, κοσμήματα αξίας  €15.000 περίπου, τα οποία παρέλειψε να δηλώσει στις Τελωνειακές Αρχές, ως όφειλε, κατά την άφιξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Προστίθεται, τα κοσμήματα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται σε €3.312, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων, αποδέχτηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €1.650.

Με την καταβολή του συνολικού ποσού των €5.293, το οποίο περιλαμβάνει τον εισαγωγικό δασμό με ΦΠΑ των €3.312, την χρηματική επιβάρυνση των €331 και το συμβιβαστικό ποσό των €1.650, τα κοσμήματα επεστράφησαν στον ιδιοκτήτη τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ