Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Tsokkos στην Περνέρα (photos)



Το πράσινο φως για ανέγερση του νέου ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων Marlita Beach Hotel στην Περνέρα, άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος.


Το νέο έργο της Tsokkos Properties & Leisure αφορά προσθηκομετατροπές στα οργανωμένα διαμερίσματα Marlita Hotel Apartments, καθώς και την ανέγερση νέου κτηρίου, το οποίο θα αποτελέσει μέρος του συγκροτήματος, με σκοπό τη μετατροπή της μονάδας σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και δυναμικότητας 318 κλινών στο Παραλίμνι. 

Σε πέντε ορόφους
Όπως αναφέρεται στην περιβαλλοντική μελέτη για το έργο, οι προσθηκομετατροπές και κατεδαφίσεις αφορούν τα τέσσερα κτήρια, τα οποία θα ενωθούν δημιουργώντας ένα πενταώροφο κτήριο, καθώς και το κτήριο Ε, το οποίο, όμως, θα παραμείνει ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα κτήρια. 

Το νέο κτήριο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πέντε ορόφους. Επιπλέον θα κατασκευαστεί νέα πισίνα έξω από το εστιατόριο του κτηρίου ABCD, νέος χώρος στάθμευσης και κυκλικός κόμβος μεταξύ των χώρων στάθμευσης.
 


marlita2


Το προτεινόμενο ξενοδοχείο θα καταλαμβάνει συνολική έκταση περίπου 17.620,90 τ.μ. και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους για την κατηγορία του κοινόχρηστους χώρους και σχετικές διευκολύνσεις (χώρος υποδοχής, σαλόνια, εστιατόρια, πισίνες κλπ). 

Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, η ξενοδοχειακή μονάδα θα έχει συνολικά 133 χώρους στάθμευσης. Το κτήριο θα κατασκευαστεί με τις κλασσικές μεθόδους ανέγερσης οικοδομών από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ μέρος της υφιστάμενης πισίνας χωροθετείται εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας.
 

marlita3

 

Το υπό μελέτη έργο χωροθετείται εντός τεμαχίων στον Δήμο Παραλιμνίου και στην Αγία Νάπα, τα οποία βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 5 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, απέχουν περίπου 50-60 μέτρα από αυτή και εμπίπτουν σε τουριστική ζώνη.

Ο χώρος ανάπτυξης του ξενοδοχείου βρίσκεται εντός των ορίων του υδατικού σώματος Κοκκινοχωριών, περιοχή η οποία έχει καθοριστεί ως ζώνη ευπρόσβλητη στα νιτρικά και σε απόσταση 420 μέτρων της περιοχής νερών κολύμβησης της παραλίας Περνέρα. 

ΠΗΓΗ:inbusiness.com.cy