Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Νάπα

Κραυγή αγωνίας από τους καταστηματάρχες στην Αγία Νάπα που βλέπουν οτιδήποτε άλλο, εκτός από τουρίστες.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΌ ΤΟN ALPHA


Ελισάβετ Παπαγεωργίου -Υπάλληλος Επιχείρησης,

«Ούτε και ένα. Χάλια. Έτσι καιρό άλλες χρονιές ήταν χαμός. Δεν είχαμε χρόνο ούτε και να φάμε. Φέτος τίποτε, τίποτε. Τραγική η κατάσταση. Μηδέν, Μηδέν, μηδέν..ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή δουλεύει στη ζημιά του για να έχω εγώ ένα μεροκάματο. Για μένα να κάθομαι στο γραφείο και να περιμένω να μπει ένα πλάσμα είναι.. πάρα πολλά άσχημο».

Πινακίδες με την ένδειξη κλειστό. Άδειοι δρόμοι. Καταστήματα ένδυσης, ενοικιάσεων και σουβενίρ..με λουκέτο. Ταμεία κλειστά. Κάποια άλλα, δουλεύουν με μηδαμινά και συγκεκριμένα ωράρια. Άγχος και αβεβαιότητα για τους ανθρώπους που προσπαθούν να κρατήσουν τις δουλειές τους..

Πανίκος Κωνσταντίνου - Επιχειρηματίας,

Δεν υπάρχει έτσι πράγμα. Μπορεί να μην το ζήσουμε ποτέ ξανά στη ζωή μας.. Πελάτης δεν κινείται. Εγώ είπα να προσπαθήσω διότι έχω υπάλληλο.. Μπορεί να κάμναμε και χίλια ευρώ την ημέρα έτσι καιρό, είσπραξη. Φέτος δεν κάμνουμε ούτε ένα σεντ».

Χρίστος Κύρου - Ιδιοκτήτης Επιχείρησης,

Δεν εξαναζήσαμε έτσι πράμα στην Αγία Νάπα..Άσχημα, πολλά άσχημα. Ότι κάμεις, 20-30 ευρώ παρά τίποτε. Ας είναι και εκείνα. Να πιάσεις ένα ψωμί, ένα γάλα..»

Ένα από τα ελάχιστα καταστήματα της περιοχής κάνει προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών. Όπως θα δείτε στις εικόνες που ακολουθούν δεν έχει μπει πελάτης από το πρωί, που η επιχείρηση έχει ανοίξει.

Μαρία Μολέσκη ΧατζηΧρίστου - Πρόεδρος Καταστηματαρχών Αγίας Νάπας,

«Υπάρχει σοβαρότητα πρόβλημα ειδικά με τα ενοίκια, καμία έκπτωση δεν έχει γίνει, ήδη κάποιος κόσμος παίρνει εξώσεις, επιστολές εξώσεων..κινδυνεύουν να κλείσουν οι επιχειρήσεις φέτος.


"Μπλόκο" σε τουρίστες

Επί τόπου στην περιοχή και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.


Την ερχόμενη Πέμπτη, οι επιχειρηματίες της περιοχής θα προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, ζητώντας από την Κυβέρνηση ειδικό πακέτο στήριξης της περιοχής.