Αυτή είναι το εξάχρονο αγγελούδι που αγνοείται-Παγωμένη η κοινή γνώμη


Θρίλερ δίχως τέλος γύρω από την 38χρονη μητέρα Mary Rose Tiburcio, που βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Κυριακής, σε φρεάτιο λατομείου στο Μιτσερό, ενώ την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία σε σχέση με την τύχη της εξάχρονης κόρης της η οποία εξακολουθεί να αγνοείται.



Ρεπορτάζ:reporter.com.cy


Το θύμα είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από τη φίλη της που ταυτοποίησε τη σορό της και με την οποία διέμενε μετά το χωρισμό της με τον 33χρονο πρώην σύντροφο της, ο οποίος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.

Μαζί τους διέμενε και η εξάχρονη κορούλα της, SEUCALIUC SIERRA GRAZE, η οποία επίσης δηλώθηκε στις πέντε Μαΐου 2018 ως ελλείπον πρόσωπο.

 
Οι φωτογραφίες που είναι αναρτημένες στη σελίδα της Ιντερπόλ.


Camera Icon  

 Camera Icon  

+4

Η συνάντηση στη Λευκωσία και η εξαφάνιση

 
Η φίλη της 38χρονης είχε αναφέρει στην Αστυνομία, ότι το θύμα της είπε ότι θα μετέβαινε στη Λευκωσία μαζί με την κόρης της, όπου θα συναντούσε ένα Ελληνοκύπριο, με τον οποίο γνωρίστηκε μέσω διαδικτύου και διατηρούσε δεσμό.
 
Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια, το βράδυ θα διέμενα μαζί του. Έκτοτε η τύχη μητέρας και κόρης αγνοείται και ως εκ τούτου η φίλη της προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.
 
Ο χωρισμός με τον 33χρονο και η κακοποίηση
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης ο 33χρονος σύναψε δεσμό με το θύμα, το 2009, ενώ το 2011 απέκτησαν την κορούλα τους.
 
Κατά το 2015 το ζευγάρι χώρισε καθώς, ο 33χρονος ήταν αλκοολικός και είχαν αρκετές προστριβές μεταξύ τους.
 
Το 2016, η σχέση τους ήρθε σε οριστική ρήξη και η 38χρονη μαζί με το παιδί τους εγκατέλειψαν την οικία του 33χρονου, ενώ το θύμα δεν του επέτρεπε να βλέπει το παιδί.
 
Ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία, ότι ο 33χρονος κακοποιούσε τη σύντροφο του.
 
Τι παραδέχθηκε και τι όχι ο ύποπτος-Το σχοινί στην οικία του
 
Κατά τις έρευνες στον τόπο διαμονής του 33χρονου,εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ένα σχοινί για το οποίο, ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι το πήρε από την οικοδομή που εργάζεται για εργασίες για το σπίτι.
 
Ανακρινόμενος δεν παραδέχθηκε ενοχή σε αδικήματα που του καταλογίζονται, φόνο εκ προμελέτης και απαγωγή με σκοπό το φόνο, δηλώνοντας άγνοια για την τύχη της 38χρονης και της κόρης τους.
 
Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι είχε προστριβές με την πρώην σύντροφο του και ότι την χτυπούσε, ενώ θέση του είναι ότι θεωρούσε ότι μητέρα και κόρη είχαν διαφύγει στο εξωτερικό.
 
Το διαβατήριο της εξάχρονης και η κορύφωση του θρίλερ
 
Κατά τις έρευνες στην οικία του 33χρονου, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε το διαβατήριο της εξάχρονης, ενώ σύμφωνα με τον ανακριτή, έγιναν έρευνες μέσω της Ιντερπόλ, όπου διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη και η κόρη της δεν είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Γεγονός που κορυφώνει το θρίλερ γύρω από την τύχη της εξάχρονης, με την Αστυνομία να ψάχνει μαρτυρίες για να εντοπίσει τα ίχνη της.
 
Δεμένο και γυμνό το θύμα
 
Το θύμα εντοπίστηκε νεκρό στο φρεάτιο του Μιτσερού, το μεσημέρι της Κυριακής, δεμένο με σχοινί μπλε και τυλιγμένη με σεντόνι, ενώ όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, ήταν γυμνή.
 
Κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού της, δεν έγινε κατορθωτό να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων.
 
Αξίζει να αναφερθεί, ότι από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι το θύμα και η κόρης της, κατά την αποχώρηση τους από την οικία που διέμεναν, δεν παρέλαβαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, αλλά ούτε και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.
 
Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αναμένονται να ληφθούν πέραν των 50 καταθέσεων και να διενεργηθούν έρευνες σε διάφορους χώρους.

Θολά τα νερά στο φρεάτιο, αρχίζει γιγαντιαία επιχείρηση άντλησης νερού

Τα μέλη της Πυροσβεστικής, αύριο το πρωί αρχίζουν μια γιγαντιαία επιχείρηση, όπου με τη συνδρομή ιδιωτών και πρώην υπαλλήλων του λατομείου, θα προχωρήσουν στην άντληση νερού από το φρεάτιο, έτσι ώστε να διαφανεί, αν το κοριτσάκι που αγνοείται είχε την ίδια τραγική κατάληξη με τη μητέρα της.

Σήμερα, μέλη της Πυροσβεστικής καταρριχίθηκαν στο φρεάτιο χρησιμοποιώντας ειδικές κάμερες, οι οποίες ωστόσο κατέγραψαν εικόνες μέχρι τα 50 μέτρα, ενώ το φρεάτιο είναι συνολικού βάθους 130 μέτρων.

Ως εκ τούτου θα επιχειρηθεί η άντληση νερού, ούτως ώστε οι κάμερες να φθάσουν μέχρι τον πάτο και να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, αφού επί του παρόντος οι εικόνες που καταγράφονται είναι θολές.
 
Την ίδια ώρα, στο σημείο για αξιολόγηση της κατάστασης, αλλά και για ενημέρωση των όσων έχουν συμβεί μέχρι στιγμής, μετέβη ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, όπως και ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος.
 
Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι από αύριο αρχίζει η μεγάλη επιχείρηση των Αρχών στο φρεάτιο, η οποία πιθανότατα να κρατήσει δύο ή περισσότερες μέρες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα ως προς το τι υπάρχει εντός του φρεατίου.

Συγκλονισμένη η κοινότητα των Φιλιππινέζων

Με αγωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις και η κοινότητα των Φιλιππινέζων της Κύπρου, η οποία αποφάσισε να τιμήσει την μνήμη της δολοφονηθείσας Mary Rose, με αγρυπνία την Κυριακή. Όπως αναφέρει ανακοίνωσή τους «υπό το φως των πρόσφατων νέων σε σχέση με τη Mary Rose Tiburcio μας, η σορός της οποίας ανευρέθηκε στο Μιτσερό την περασμένη Κυριακή, θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους Φιλιππινέζους στη Λευκωσία και στην Κύπρο να προσέλθουν σε σιωπηλή αγρυπνία την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, στις 4:00 μ.μ., στο πάρκο της Cyta στη Λευκωσία».