Αυτές είναι οι 2 επιπλέον χρεώσεις σε λογαριασμούς ΑΗΚ

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, κι επεκτάθηκε επί των «φουσκωμένων» λογαριασμών της ΑΗΚ και την πολιτική της Κυβέρνησης επ’ αυτού.

Ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι στους λογαριασμούς της ΑΗΚ υπάρχουν δύο επιπλέον χρεώσεις, πέραν της χρέωσης για την παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η μία χρέωση αφορά τις υπηρεσίες δημόσιας ωφελείας. Ουσιαστικά πρόκειται για την κοινωνική πολιτική του κράτους για θέματα ενέργειας, δηλαδή μία έκπτωση της τάξης του 20% σ’ ευάλωτες ομάδες καταναλωτών.

Η δεύτερη χρέωση αφορά το πράσινο τέλος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι εφαρμόζεται μετά από συμβάσεις που υπογράφτηκαν πριν αρκετό καιρό (2012).

«Ό,τι πλεονάσματα προκύψουν από το ταμείο αυτό θα επιστραφούν πίσω στον κόσμο. Ένα παράδειγμα είναι και η χθεσινή μας εξαγγελία για πρόγραμμα θερμομόνωσης που έχει στόχο της μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.  Αυτά τα τρία εκατομμύρια που θα χρειαστούν θα αντληθούν από το ταμείο αυτό»
Ο Υπουργός παρότρυνε, κλείνοντας, τους πολίτες να ξαναδούν την περίπτωση των φωτοβολταϊκών πιο ζεστά.

ΠΗΓΗ:SIGMALIVE.COM