Αυγόρου: Συγκλονίζει η ιστορία της άτυχης Ελευθερίας-Έχασε πατέρα και αδελφή


Συγκλονίζει η ιστορία της 25χρονης φοιτήτριας Ελευθερίας Τσούκκα από το Αυγόρου που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, καθώς πριν φύγει η ίδια, έβλεπε την ασθένεια να καταβάλλει ένα ένα τα μέλη της οικογένειάς της.

Όπως είχε δηλώσει το 2021 σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, τα παιδικά της χρόνια είχαν συνέχεια τη μυρωδιά του θανάτου. «Όταν ήμουν 7 ετών, έχασα την αδερφή μου από καρκίνο. Ήταν ένα πανέμορφο κοριτσάκι μόλις 12 μηνών (είχε όγκο στον εγκέφαλο). Μερικά χρόνια αργότερα, έχασα από καρκίνο και το αγαπημένο μου ξαδελφάκι. Ήταν ένα υπέροχο αγοράκι μόλις 3 ετών. Μετά έχασα τον παππού μου (τον πατέρα του πατέρα μου) από την ίδια ασθένεια. Όταν έγινα 17 ετών, έχασα και τον πατέρα μου, από καρκίνο και αυτός. Κληρονομικός ο καρκίνος, τι άλλο να πω…», ανέφερε. Και τελικά η μοίρα της επεφύλασσε την ίδια τύχη, με την ίδια βαναυσότητα.

Η Ελευθερία πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια, έχοντας ως στήριγμα τη γιαγιά της. Ονειρευόταν από παιδί πως μια μέρα θα γίνει γιατρός και αν και πέρασε ιατρική στη Γερμανία δεν πήγε, διότι σκεφτόταν πως δεν θα έμεναν χρήματα για να σπουδάσουν τα αδέλφια της και έτσι αποφάσισε να δώσει ξανά Παγκύπριες για να κυνηγήσει το όνειρό της στην Κύπρο. Δεν πέρασε στην ιατρική για χιλιοστά, πέρασε όμως στη νοσηλευτική του ΤΕΠΑΚ.

Δυστυχώς, όμως, ούτε κι αυτό το όνειρο έμελλε να το ολοκληρώσει. Της το έκλεψε ο καρκίνος. Εκείνος που της είχε κλέψει τόσους αγαπημένους. Διαγνώστηκε με γλοιοβλάστωμα, μια πολύ επιθετική μορφή αστροκυττώματος.

«Την ημέρα των γενεθλίων μου έκανα χειρουργείο. Ένιωθα σαν η μοίρα να γελούσε μαζί μου, να έπαιζε μαζί μου… Αυτό το τόσο περίεργο παιχνίδι… Έχασα όσους αγαπούσα πολύ με καρκίνο και αυτή τη στιγμή… δίνω τη δική μου μάχη», είπε στη συνέντευξή της.

Τα λόγια της μαχαίρι στην καρδιά. «Συνεχίζω να ζω αλλά και να ονειρεύομαι! Συνέχεια λέω στους δικούς μου ότι θα ήθελα κάποια στιγμή να τελειώσω γιατρός και ότι θέλω να ταξιδέψω με ένα σακίδιο σε όλο τον κόσμο». Η Ελευθερία μπάρκαρε τελικά για το αιώνιο ταξίδι, πριν προλάβει να κάνει όλα όσα ονειρεύτηκε. Η οικογένειά της ντύθηκε ξανά στα μαύρα. Για πολλοστή φορά.

Στο πένθος έχει βυθιστεί και η κοινότητα του ΤΕΠΑΚ, όπου η Ελευθερία Τσούκκα ήταν πολύ αγαπητή. Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο τονίζει πως «όσοι την γνώριζαν, υπογραμμίζουν το ήθος, την ευγένεια και την ευσυνειδησία της, πρόθυμη πάντα να βοηθήσει οποιονδήποτε το χρειαζόταν».  «Ακόμη και την περίοδο δύσκολων θεραπειών προσπαθούσε να βρει τρόπους να αναπληρώσει τα μαθήματα, ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές της», προστίθεται. Οι σημαίες του Πανεπιστημίου θα κυματίζουν σήμερα μεσίστιες εις ένδειξη πένθους.