Αυγόρου: Η συγκινητική πρωτοβουλία δασκάλων και μαθητών


Συγκινεί η πρωτοβουλία των δασκάλων και μαθητών του Β' Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου, που θέλησαν να στείλουν, εν μέσω πανδημίας μ’ έναν μοναδικό τρόπο, το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα.


Λίγο πριν πέσει η αυλαία αυτής της ιδιαίτερης αλλά και ταυτόχρονα ξεχωριστής για όλους σχολικής χρονιάς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα παιδιά τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφάλειας, βγήκαν στην αυλή και τραγούδησαν το «Όλα Θα Πάνε Καλά» του Διονύση Σχοινά και του Stan Αντιπαριώτη σε στοίχους Ζήνωνα Ζηντίλη.


Η σύλληψη της ιδέας για μια στατική χορογραφία γεννήθηκε σε μια προσπάθεια του σχολείου να βρει τρόπους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, κατά την επάνοδό τους στο σχολείο μετά την καραντίνα λόγω της πανδημίας. Η ιδέα αυτή αγκαλιάστηκε θερμά από τα παιδιά, καθώς επανέφερε το γέλιο, τη χαρά, την ανεμελιά, τη δημιουργικότητα και ξόρκισε το άγχος, την αγωνία και το φόβο που δημιούργησε η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση σ’ όλο τον κόσμο. Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής.


Η ιδέα υλοποιήθηκε κατά τις τελευταίες μέρες των παιδιών στο σχολείο.  Στο φιλμάκι συμμετείχαν εκ περιτροπής όλα τα παιδιά του Β΄Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου. Η ιδέα και η χορογραφία ανήκε στις δασκάλες τους  Άννα Παρπούνα και Μαμίνα Κανελλίδου.