Αυγόρου: Άνοιξε τις πύλες του το 7ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας


Mε τον πρωτότυπο Διαγωνισμό Μαγειρικής «Πατατοπειράματα» άνοιξε τις πύλες του το 7ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου 2019 στις 20:00, στο Κοινοτικό Γήπεδο Αυγόρου.

Τρείς νοικοκυρές του χωριού διαγωνίστηκαν με τρία μέλη του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων και Γαστρονόμων Κύπρου, στον χώρο του Εθνογραφικού Μουσείου Αυγόρου, για την ανάδειξη του καλύτερου κυρίως πιάτου και του καλύτερου γλυκού, όλα φτιαγμένα από συνταγές με βάση την πατάτα.

Στην ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΑΔΑ συμμετείχαν ο Chef Σάββας Σάββα και η Ντίνα Χαραλάμπους-Ραμή, που μαγείρεψαν Σπιτικό Burger από πατάτα με μαρμελάδα τομάτας και Κυπριακές «πόμπες» με πατάτα. Στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ συμμετείχαν ο Chef Χαράλαμπος Κριτσίλης και η Παναγιώτα Κάρυου που ετοίμασαν Κροκέτες πατάτας με καπνιστό bacon και χοιρομέρι και Τρουφάκια πατάτας με καρύδα, σοκολάτα και τριμμένο χαλεπιανό. Στην ΚΙΤΡΙΝΗ ΟΜΑΔΑ διαγωνίστηκαν ο Chef Ηλίας Λέκκας και η Παντέλα Ιωάννου που παρασκεύασαν Τηγανητές πατάτες με μυρωδικά και dip γιαουρτιού και Γλυκό του κουταλιού πατάτα.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Θεοδόσης Τσιόλας-Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου, Γιώργος Σκαλιάς-Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας, Γιώργος Χρυσαφίνης-Έπαρχος Αμμοχώστου και Παναγής Μιχαηλάς-Κοινοτάρχης Αυγόρου.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΑΔΑ, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν αντίστοιχα, η ΠΡΑΣΙΝΗ και η ΚΙΤΡΙΝΗ ΟΜΑΔΕΣ. Η απονομή των βραβείων θα γίνει τη βραδιά του Φεστιβάλ.

Το 7ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας κορυφώνεται με το μεγάλο λαϊκό ξεφάντωμα με τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες Γιώργο Μαργαρίτη, Λένα Παπαδοπούλου και Droulias Brothers το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, στις 20:00 στο Κοινοτικό Γήπεδο Αυγόρου.