Θρήνος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για το χαμό της 24χρονης Ραφαέλλας από το Αυγόρου


Τον άδικο χαμό της αποφοίτου τους Ραφαέλλας Παττίχη, που έχασε χθες το απόγευμα τη ζωή της σε θανατηφόρο δυστύχημα στο Αυγόρου, θρηνούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο, αναφέρει ότι η Ραφαέλλα έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή, σε ηλικία 24 ετών.

«Η Ραφαέλα ήταν απόφοιτος του πτυχίου Βυζαντινής και Νέας Ελληνικής Φιλολογίας το 2016 και άριστη απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Νεοελληνική Φιλολογία το 2018, του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών».

Τόσο το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όσο και το Πρυτανικό Συμβούλιο, εκφράζουν μέσω της ανακοίνωσης τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο της 24χρονη και συλλυπούνται την οικογένεια της.


«Το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως οι σημαίες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα κυματίζουν μεσίστιες σήμερα Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 ημέρα της κηδείας».

Μηνύματα για το θάνατο της 24χρονης κατακλύζουν από χθες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από φίλους και γνωστούς που δεν μπορούν να πιστέψουν τον πρόωρο χαμό της άτυχης 24χρονης.

Ανάμεσα στα μηνύματα και αυτό των μαθητών της στο φροντιστήριο όπου δίδασκε φιλολογικά μαθήματα.

Στο μήνυμα τους, οι μαθητές της αναφέρουν:
«Άνθρωπος με ήθος, καλοσύνη και φωτεινό χαμόγελο. Αυτό είναι η πολυαγαπημένη μας Ραφαέλλα… Σήμερα ερχόσουνα εδώ στα μαθητούδια σου.. Σε περιμέναμε εδώ να μας μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις σου… Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας… Καλό σου ταξίδι μονάκριβή μας.. Καλό σου ταξίδι άγγελέ μας… Οι μαθητές σου: Χρυσάνη, Ειρήνη, Κοσμάς, Παντελής, Χρυστάλλα, Χρήστος, Αλέξανδρος, Άννα Μαρία, Αγγελική, Ελένη, Φλουρέντζος, Γεωργία, Μαρία».

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο δρόμο Αυγόρου-Λιοπετρίου, όταν σε κάποιο σημείο του δρόμου η άτυχη Ραφαέλλα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος της, το οποίο ακολούθησε τρελή πορεία και ανατράπηκε, για να καταλήξει σε παρακείμενο χωράφι.


Η άτυχη κοπέλα εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια και απεγκλωβίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο της.


Η κηδεία της θα τελεστεί στις 14:00 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίον Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου.


Ρίξτε και μια ματιά στο instagram μας πατώντας ΕΔΩ