Αυθεντικό το βίντεο με… UFO που παρενοχλούν πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού, λέει το Πεντάγωνο (video)

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα μιας σειρά από φωτογραφίες και βίντεο που διέρρευσαν πρόσφατα και απεικονίζουν “μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα“, και είχαν τραβηχτεί το 2019 από το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες και το βίντεο περιλαμβάνουν πλάνα ενός μυστηριώδους αεροσκάφους, τριγωνικού σχήματος, που αναβοσβήνει και πετάει στον ουρανό, μαζί με άλλα περίεργα ιπτάμενα αντικείμενα, αναφέρει δημοσίευμα του CNN.

Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι του Πενταγώνου αυτά τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα είναι γνωστά ως UFO (Unidentified Flying Objects), αλλά ο πιο σύγχρονος όρος που χρησιμοποιείται στους αμυντικούς κύκλους είναι “Unidentified Aerial Phenomena” (UAP), δηλαδή μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες και το βίντεο τραβήχτηκαν από το προσωπικό του Ναυτικού”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σούζαν Γκόουθ, σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης.


πενταγωνο

 

“Για να διατηρήσουμε την ασφάλεια και για να αποφύγουμε την αποκάλυψη πληροφοριών που μπορεί να είναι χρήσιμες σε πιθανούς αντιπάλους, το Υπουργείο Άμυνας δεν συζητά δημοσίως τις λεπτομέρειες για τις παρατηρήσεις και τις έρευνες σχετικά με αυτές τις εισβολές στον εναέριο χώρο μας”, διευκρίνισε η ίδια.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις ιστοσελίδες Mystery Wire και Extraordinary Beliefs αλλά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από πέρυσι.

Πέρυσι, το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε τρία βίντεο που δείχνουν ίχνη από “μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα” που νωρίτερα το ναυτικό είχε αναγνωρίσει ως αληθινά.

 

 

Η Ειδική Ομάδα UAP του Πενταγώνου

Αυτό έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά τον ναύαρχο Michael Gilday, επικεφαλής των ναυτικών επιχειρήσεων, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα από πού προήλθαν τα αεροσκάφη που κυνηγούσαν τα καταδρομικά πλοία των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πέρυσι τη σύσταση της Ειδικής Ομάδας UAP για “βελτίωση της κατανόησης και της γνώσης της φύσης και της προέλευσης των UAP”. Η αποστολή της ειδικής ομάδας “είναι να εντοπίσει, να αναλύσει και να καταγράψει UAP που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ”.

Μια έκθεση της ειδικής ομάδας αναμένεται να εκδοθεί έως τον Ιούνιο.

THETOC.GR