Αυθαιρεσίες στην παραλία Περνέρα

Μέσα στο καταχείμωνο, εκσκαφείς προβαίνουν σε παράνομες εργασίες στη δημοφιλή παραλία Περνέρα. Για τις εν λόγω εργασίες έγινε ήδη επέμβαση της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου και αυτές έχουν τερματιστεί. Παράλληλα, το όλο θέμα διερευνάται τόσο από την Επαρχιακή Διοίκηση όσο και από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, ενώπιον της οποίας έγινε σχετική καταγγελία από την Επαρχιακή Διοίκηση, καθώς οι εργασίες διεξάγονταν χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες άδειες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Φιλελεύθερου" και με ενημέρωση από τον υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, «όπως επί τόπου διαπιστώθηκε, οι εργασίες αφορούσαν σπάσιμο του βραχώδους πετρώματος επί της γραμμής της στάθμης της θάλασσας, με σκοπό τη μεταφορά του από την παραλία».

Πρόσθεσε ότι «η περιοχή, στην οποία δεν παρατηρείται πλέον οποιαδήποτε δραστηριότητα, παρακολουθείται τόσο με επιθεωρήσεις από λειτουργούς του Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου όσο και με περιπολίες μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου».

Επισημαίνει δε ότι «παρά το γεγονός ότι οι εργασίες διενεργήθηκαν στο ίδιο σημείο όπου, την άνοιξη πέρσι, διενεργήθηκαν παράνομες εργασίες από τον Δήμο Παραλιμνίου, από την προκαταρκτική έρευνα της Επαρχιακής Διοίκησης και της Αστυνομίας δεν προκύπτει να εμπλέκεται, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στην υπόθεση ο δήμος». Αντίθετα, προσθέτει, διαφαίνεται ότι είναι ιδιώτες αυτοί που επιχείρησαν. 

Σημειώνεται ότι στις παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου καταγράφονται σωρεία αυθαίρετων επεμβάσεων τα τελευταία χρόνια, με τις αρμόδιες Αρχές να λαμβάνουν μέτρα μετά τις καταστροφές που προκαλούνται. 

Σε μια προσπάθεια, μάλιστα, να επιτραπούν παράνομες επεμβάσεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, αρμόδιοι λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης επιθεωρούν το παραλιακό μέτωπο ακόμα και τις βροχερές ημέρες και όταν παρατηρούν ότι διενεργούνται εργασίες που ενδεχομένως να παραβιάζουν διατάξεις κείμενης νομοθεσίας, καλούν τον εμπλεκόμενο να τερματίσει αμέσως τις εργασίες αυτές. Ιδιαίτερα όταν εργασίες που διενεργούνται υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα και επηρεάζουν το ανάγλυφο του τοπίου, το θέμα καταγγέλλεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.