Αυξάνονται τα επιτρεπόμενα sms σήμερα και αύριο


Μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τα Σαββατοκύριακα αυξάνεται ο αριθμός των γραπτών μηνυμάτων ανά πολίτη για σκοπούς διακίνησης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε αύξηση του αριθμού γραπτών μηνυμάτων ανά πολίτη σε τρία (3) για σκοπούς διακίνησης μόνο για το Σάββατο και την Κυριακή.

 Τονίζεται ότι τις υπόλοιπες μέρες, επιτρέπεται η αποστολή δύο (2) γραπτών μηνυμάτων. 

Μεταξύ άλλων οι χαλαρώσεις που τέθηκαν σε ισχύ είναι οι εξής:

Επιτρέπεται η διεξαγωγή ατομικών αθλημάτων/πρωταθλημάτων σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας (π.χ. σκοποβολή, στίβος, ποδηλασία, κτλ).

Αύξηση του υφιστάμενου αριθμού ατόμων σε κολυμβητήρια και γυμναστήρια, στη βάση του πρωτοκόλλου του ΚΟΑ και του Υπουργείου Υγείας.

Αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα ιδιωτικά φροντιστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε εφτά (7) άτομα, περιλαμβανομένου του εκπαιδευτή (6 μαθητές συν 1 εκπαιδευτής). Νοείται ότι η λειτουργία τους διέπεται από τις κατευθυντήριες οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Επιτρέπεται η παρουσία και η παραμονή πελατών σε εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, νοουμένου ότι η εξυπηρέτηση θα γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθισματα και στη βάση πρωτοκόλλου.