Αυξάνεται κι άλλο η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αίθριος ο καιρός




Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα αναμένεται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας παροδικά θα αυξάνονται, από αύριο.


Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Νωρίς το πρωί δυνατό να παρατηρείται χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, στα ανατολικά και τα νότια παράλια, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν, νωρίς το απόγευμα, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Παροδικά, στα νοτιοδυτικά, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη.

 

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.


Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένες, ψηλές ή και μέσες, νεφώσεις.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές