Άχνα: Άντρας συνελήφθη για την κατοχή άγριων πτηνών


Στη σύλληψη ενός άντρα για παράνομη τοποθέτηση σε κλουβιά 49 άγριων πτηνών στην Άχνα, προχώρησε χθες η Αστυνομία την Βρετανικών Βάσεων στη Δεκέλεια.

Ο άντρας αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα κατέβαλε εγγύηση 3000 ευρώ και θα οδηγηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον Δικαστηρίου.

Μετά την επιβεβαίωση ότι η ομάδα κοινοτικής δράσης της Αστυνομίας των Βάσεων, σε συνεργασία με το CABS και το ταμείο Θήρας της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχαν απελευθερώσει thrushes, black caps, wood pigeons, turtle doves, finches και ένα robin, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομίας των Βάσεων  Ανδρέας Πιτσιλλίδης είπε ότι η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα της συνεχής βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των οργανώσεων.

«Η πληροφορία προήλθε από τους συναδέλφους μας στο CABS και τα τελευταία χρόνια η εργασιακή μας σχέση έχει ενισχυθεί περαιτέρω καθώς έχουμε απολαύσει πολύ περισσότερη επιτυχία στην προσπάθεια εξάλειψης αυτού του προβλήματος», ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμη πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τους εταίρους τους από την Κυπριακή Δημοκρατία, «για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και με περισσότερες συλλήψεις σαν και αυτή, πιστεύω ότι σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο».

Τέλος, προειδοποίησε πως ο οποιοσδήποτε διαπράξει το εν λόγο έγκλημα, θα διώκεται στον μέγιστο βαθμό του νόμου.


Από:Philenews