Άτομο αρνήθηκε δύο φορές να προχωρήσει σε τεστ-Νέα έκκληση από Υπουργείο


Δεκαέξι είναι τα μέχρι στιγμής κρούσματα που εντοπίστηκαν από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Λάρνακα, με το Υπουργείο Υγείας να απευθύνει έκκληση εκ νέου στους πολίτες να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες αφού διαπιστώθηκαν για άλλη μια φορά παραβιάσεις.

Μάλιστα ένα πρόσωπο αρνήθηκε δύο φορές να πάει σε προγραμματισμένο ραντεβού για δειγματοληψίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τέσσερα εξ αυτών είχαν συμπτώματα και αντί να επικοινωνήσουν με τον Προσωπικό τους Ιατρό μετέβησαν για δειγματοληψία μέσω του προγράμματος.

Επίσης, επτά  άτομο είναι από το cluster του ΑΣΙΛ Λύσης και δύο ήταν στενές επαφές που έπρεπε να βρίσκονται σε περιορισμό.Πέραν του ότι αυτό πιθανόν να αλλοιώνει το αποτέλεσμα του δειγματοληπτικού ελέγχου, αυξάνει τις πιθανότητες διασποράς του ιού σε άλλα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο για δειγματοληψία.

Επίσης, προβληματισμό ανησυχεί το περιστατικό ατόμου που αρνήθηκε δύο φορές να πάει σε προγραμματισμένο ραντεβού για δειγματοληψία μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης και έκανε την εξέταση ιδιωτικά και πάλι θέτοντας σε κίνδυνο άλλα άτομα που πιθανόν να είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Για ακόμα μια φορά, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες που τους δίνονται από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης σε περίπτωση που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Έκκληση απευθύνεται επίσης σε όσους αναπτύσσουν συμπτώματα να περιορίζουν αμέσως τις επαφές τους με άλλα άτομα, να απομονώνονται και να επικοινωνούν με τον Προσωπικό τους Ιατρό για ιατρική συμβουλή. Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο στάδιο της πανδημίας και η μη τήρηση των οδηγιών εγκυμονεί κινδύνους για εκτροχιασμό της κατάστασης.