Άστατος καιρός και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Ξεκουράστηκε για δύο μέρες η κακοκαιρία, όμως επανέρχεται δριμύτερη, αρχής γενομένης από σήμερα Κυριακή.

 

Σύμφωνα Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει σταθερό και την Δευτέρα, ενώ την Τρίτη ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά και αρκετά ακραία καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη χώρα μας.



Στην πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας πάντως,  μεταξύ των ακραίων καιρικών φαινομένων αναμένεται να είναι και οι πολύ ισχυροί έως σφοδροί άνεμοι που θα πλήξουν το παγκύπριο.με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει την περιοχή αναμένεται να φέρει χίονια στα ορεινά αλλά και βροχές σε όλη την Κύπρο.


Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήµατα θα πέφτει και χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά µέχρι ταραγµένη αλλά το απόγευµα στα προσήνεµα θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και πιθανό σε κάποιες περιοχές να πέσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

 

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι αλλά τη νύκτα, αναµένεται χιονόπτωση στα ορεινά ή και στα ηµιορεινά. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την µέρα αλλά από το βράδυ αναµένεται αισθητή πτώση.

 

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά αναµένεται να πέσει και χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση.


Πηγή reporter